Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΕΙΦΘΕΙΣΕΤΑΙ


Χωρίς αμφιβολία, βιώνουμε τις εποχές του παραλόγου. Σ΄αυτό το σημείωμα,  μαζέψαμε  μερικές  ....ειδησούλες, και φωτογραφίες,   σκαλίζοντας -και σκανδαλίζοντας -το μνημονικό σας,  για  να δούμε, που αλλού θα μπορούσαν να συμβούν αυτά τα πράγματα, χωρίς να κάνουν διαδήλωση κι ...ο Γρηγόρης με το Σταμάτη των φαναριών της τροχαίας.

Υποδείξτε μου  παρακαλώ άλλη μια χώρα χωρίς τσίπα, στην οποία, ο Οργανισμός ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Εργατικού Δυναμικού και το Ίδρυμα Κοινωνικών ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ να  βολεύονται επί σειρά ετών, απασχολώντας  ανασφάλιστους ....εργαζόμενους με  προγράμματα Stage!

Βρείτε μου άλλη μια χώρα στην οποία  οι πιο αποτυχημένοι τέως Υπουργοί Οικονομικών θα συνεντευξιάζονταν,  έχοντας τα κουράγια να χαμογελούν κι από  πάνω. 

Παρά τη λαϊκή κατακραυγή...







Βρείτε μου άλλη μια χλωρίδα,  στην οποία θα έκαμναν κατάληψη περισσότερες από δύο εκατομμύρια αυθαίρετες κατασκευές,  χωρίς ούτε έναν... αυθαίρετο Υπουργό Περιβάλλοντος, ή υπάλληλο πολεοδομίας, ή υπάλληλο της ΔΕΗ που σύνδεσε το ρεύμα,  ή υπάλληλο του ΟΤΕ που σύνδεσε  το τηλέφωνο, ή υπάλληλο του Δασαρχείου, των δήμων....και πάμε λέγοντας.

Δείξτε μου άλλη μια οικονομία  που τραβάει ολοταχώς  για τη χρεοκοπία  και της οποίας  οι εταίροι ,  βάζουν χέρι σε όλες της τις δαπάνες, εκτός... από τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Προγράμματα απ΄ τα οποία οι κυβερνήσεις των προστάτιδων δυνάμεων και οι πολεμικές τους βιομηχανίες, στηρίζουν την ανάκαμψη και των δικών τους οικονομιών.

Βρείτε μου άλλο ένα κρατικό  μονοπώλιο της Ευρώπης  -πλην του ημέτερου  ΟΠΑΠ- που θα ξόδευε ένα σκασμό λεφτά  σε διαφήμιση στις φανέλες, της πλειοψηφίας-το υπογραμμίζουμε το πλειοψηφίας - των ομάδων των εθνικών μας πρωταθλημάτων... 

...στηρίζοντας ιστορία και ....φανέλα ,  κάτι που αρνούνται να κάνουν στην πλειοψηφια τους επίσης οι οπαδοί, πληρώνοντας ένα εισιτήριο έστω βρε αδερφέ. Προτιμώντας να ακροβολίζονται στις ταράτσες των πολυκατοικιών,  με επικολυρικά συνθήματα του ύφους: "Κάτω τα χέρια απ΄ την ομάδα" !



Ψάξτε και για μια  ακόμα  Μπανανία , στην οποία διαπρεπείς  δημοσιογράφοι συμπεριφέρονται σαν   χούλιγκαν στα γήπεδα (όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης στις φωτογραφίες ) ενώ απ΄την τηλεόραση αναλώνονται σε κηρύγματα εναντίον του χουλιγκανισμού των....άλλων διαδηλωτών και με διαφορετικότερα αιτήματα! (αγροτών, φοιτητών, οδοκαθαριστών κ.λ.π.)

Βρείτε μου ένα ακόμα... κόμμα , το οποίο έχασε  κατά κράτος τις εκλογές,  επειδή ο λαός δεν το πίστεψε πως θα μπορούσε να  εφαρμόσει το πρόγραμμά του...
...για να  εμπιστευτεί  ο ίδιος  εν τέλει λαός,  κάποιο άλλο κόμμα -με ακριβώς αντίθετο πρόγραμμα  σημειωτέον-που κρίθηκε   ικανότερο να  εφαρμόσει κατά... γράμμα,  το πρόγραμμα του ηττημένου!

Δείξτε μου άλλον έναν Έλληνα που κέρδισε,  όχι απλά τα δεκαπέντε λεπτά  της δημοσιότητάς του  στην τηλεόραση,  αλλά δεκάδες ώρες μέσα από το ριάλιτι που συμμετείχε....



...για να ψάχνει δυο μήνες αργότερα  την τύχη του,  μόνος καταμόνος, στα μπλόκα των αγροτών;






Για να μη νομίσετε όμως πως ο παραλογισμός είναι αποκλειστικά ελληνικό προνόμιο, απευθύνουμε κι ένα ερώτημα, στις ισχυρές οικονομικές ....συντεχνίες του πλανήτη:


Με ποιά λογική άραγε,   χώρες όπως η Ιταλία (η οποία είναι ο επόμενος αδύναμος οικονομικός κρίκος της Ευρώπης, με οικονομικά στοιχεία εξίσου ασθενή όπως τα δικά μας) ή η Ρωσία είτε και ο οικονομικός γίγαντας ...με τα ξυλοπόδαρα (ΗΠΑ) , αποτελούν  ακόμα μέλη  των ...ισχυρών οικονομικά συντεχνιών  του πλανήτη: G8  και G20;

Ψάξτε για έναν ακόμα δυστυχή Υπουργό Οικονομίας παγκοσμίως,  που επιταχύνει το βήμα του για να προλάβει  την εθνική μας χρεοκοπία,  














έχοντας σ΄αυτή την προσπάθειά του   την στήριξη της πλειοψηφίας του λαού,  




























αλλά με καμιά κυβέρνηση,   την στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του;  




Βρείτε μου μια  ακόμα φωτογραφία από ένα οικογενειακό άλμπουμ ,  από οποιαδήποτε οικογένεια της γης,  η οποία να απαθανατίζει τρεις γενιές πρωθυπουργών,  απ΄το ίδιο οικογενειακό δέντρο!




Υποδείξτε μου άλλη μια κυβέρνηση,  της οποίας οι  άπειροι πολιτικοί της  και οι πολιτικές τους, "έσπρωξαν" τους έχοντες και κατέχοντες,  να φυγαδεύσουν 6 δισεκατομμύρια €,  σε ένα μόλις μήνα,  στις τράπεζες της Ελβετίας! 








Βρείτε μου ΜΙΑ -και συμβιβάζομαι- διεθνή εταιρεία αξιολόγησης(;) της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας ( απ΄αυτές ντε



που προβλέπουν  κάθε δεύτερη μέρα  την χρεοκοπία της Ελλάδας ) που να προέβλεψε και την χρεοκοπία της ...ομόσταυλης τους...αξιολογήτριας ωσαύτως ετειρείας....(των άλλων όμως)


...Lehman Brothers (που μέχρι πρότινος η τσογλαναρία των γιάπηδών της, μας αξιολογούσε και εμάς)! Χρεοκοπία,  που  πυροδότησε την παγκόσμια οικονομική κρίση,  της οποίας τις συνέπειες  πληρώνουν μόνο,  οι φτωχοί λαοί της οικουμένης.


Δείξτε μου τέλος και μια ακόμα χώρα,  στην οποία οι σοφοί νομοθέτες... ψηφίζουν  νόμους  για τη μείωση των μισθών...άλλων,  εξαιρώντας με ...προνόμια τον προσωπικό μισθό τους! 
Αντιδρούν οι βουλευτές στο ενδεχόμενο μείωσης των μισθών τους


Αντιδρούν στο ενδεχόμενο μείωσης των μισθών τους αρκετοί βουλευτές, οι οποίοι   πιστεύουν προφανώς ότι η λιτότητα  αφορά όλους τους άλλους εκτός από τους ίδιους. Ένας  από αυτούς μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, ζήτησε ειρωνικά να χορηγηθεί και ένα… κουπόνι συσσιτίου για τους βουλευτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου