Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Η τουρκική διπλωματία 10ετιών καταρρέει. Ταγίπ ως Έλληνας, ευχαριστώ σε! (χρονογράφημα)

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγα χρόνια εξουσίας του Ταγίπ Ερντογάν, για να γίνει σκόνη και θρύψαλα μια επίμονη, συνεπής και ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Δομημένη αριστοτεχνικά και για αιώνες, από το βαθύ Τουρκικό κράτος. Και κατά έναν προγραμμένο τρόπο αίφνης και τα Ελληνοτουρκικά ζητήματα έγιναν διεθνή! Χάρις στην μεγαλομανία του νέο-σουλτάνου.

Μεγαλομανία να κυριαρχήσει στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο ολόκληρο. Ως ένας παίκτης παγκόσμιας εμβέλειας. Εξοργίζοντας αρχηγούς κρατών μα και τους οικονομικούς τους σπόνσορες: Τις ενεργοβόρες εταιρείες τους και τις πολεμικές βιομηχανίες τους κοντολογίς.

Με μια ιθαγενή Τουρκική πολεμική βιομηχανία να ελέγχεται από την οικογένεια Ερντογάν με ιδιοκτησιακές ιδιότητες κατά περιπτώσεις. Απαράλλαχτη με family business! Με χρήματα ωστόσο που εξασφαλίστηκαν από το λαθρεμπόριο των καυσίμων και των όπλων του ISSIS. Όπως με αλλεπάλληλα βίντεο κατέδειξαν στην ανθρωπότητα οι Ρώσοι.

Όταν ο Ερντογάν ήταν σύμμαχος της δύσης εναντίον της Συρίας ντε, και οι Ρώσοι τους ξεμπρόστιαζαν. Στέλνοντας στρατεύματα στην Συρία για να πολεμήσει το Ισλαμικό κράτος τάχα. Με μοναδικό αυτοσκοπό ωστόσο, να εξοντώσει τους Κούρδους μαχητές που αποδεδειγμένα πολέμησαν μέχρις εσχάτων τους τζιχαντιστές!

Η δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Άγκυρα και η κατάρριψη ενός Ρωσικού αεροσκάφους Σουχόϊ έφεραν πολύ κοντά Ρώσους και Τούρκους. Ενώ θα περίμενε κάποιος το ακριβώς αντίθετο! Αυτός ο ξαφνικός έρωτας, απομάκρυνε την Τουρκία από τη δύση με γεωμετρική πρόοδο.
***Για τη συνέχεια "¨κλικ" στον σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου