Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΟΣ 2030μ.Χ. Πολιτικός Καζαμίας ( μέρος 3ον)


Δευτερόλεπτα πριν την είσοδο του σωτηρίου έτους  2030. Το ΔΝΤ, γιορτάζει τα 20 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους αξιωματούχους του και χαρίζει στους Έλληνες, ένα γιορταστικό τρίωρο τηλεοπτικό  πρόγραμμα. Από την κρατική ΕΡΤ. Αποσκοπώντας στα διαφημιστικά πακέτα,  που μοιράζει η παραγωγή της εκπομπής και τα υοπόλοιπα κανάλια μεταδίδουν το πρόγραμμα σε διακαναλική σύνδεση. Τον  καινούριο χρόνο,  υποδέχεται το ΔΝΤ,  με ένα βίντεο αρχείου: Και με  ένα από τα πιο φημισμένα πολιτικά τζάκια της χώρας: Το τζάκι της δυναστείας Μητσοτάκη.  Που ξεκινάει την αντίστροφη μέτρηση για την υποδοχή του νέου έτους:
Δυστυχώς για τους εμπνευστές της γιορταστικής αυτής εκπομπής όμως , αυτό το τρίωρο ερταστικό πρόγραμμα,  δεν το είδε ούτε ένας κάτοικος αυτής χώρας:


Ελλείψει φωτογραφικού υλικού  λοιπόν,  μπαίνουμε στην πρόβλεψη των γεγονότων για τον κάθε μήνα ξεχωριστά:


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2030



Ντυμένη στα λευκά υποδέχεται η χώρα το νέο έτος...














Ντυμένη στα λευκά από πολλές και διάφορες αιτίες...



 Με τις ταβέρνες στην Πάρνηθα αποκλεισμένες...













Και όχι κατ΄ανάγκην εξ αιτίας του πυκνού χιονιού.  








Αλλά και εξ αιτίας  και κάποιων άλλων.. οικονομικών παραμέτρων  που βασανίζουν το λαό.








Στο εθνικό επαρχιακό δίκτυο,  απαραίτητες είναι οι αλυσίδες...










Όπως απαραίτητες ήταν οι αλυσίδες και οι ...ζουρλομανδύες, σε κάμποσα καταστήματα της αγοράς. Για όλο το διάστημα των εορτών...












Και ακόμα πιο απαραίτητες θα είναι οι αλυσίδες,  αμέσως μετά το άνοιγμα της αγοράς. Από αύριο. κοντολογίς...Της αγοράς εργασίας αυτή τη φορά δυστυχώς. 








Κατ΄εντολήν της τρόικας ξανά-μανά. Αφού μας πήραν κι αυτοί χαμπάρι,  πως τους νόμους σ΄αυτή τη χώρα,  τους εφαρμόζουμε συστηματικά, μόνο πάνω στους φτωχούς!






****Η πρώτη απoγοητευτική οικονομική είδηση του μήνα -και του χρόνου- δεν μπορεί,  παρά να μας έρχεται  απ΄το χρηματιστήριο της Αθήνας. Στο οποίο χρηματιστήριο οι μόνες μετοχές που διαπραγματεύονται, είναι οι μετοχές των κρατικών ΔΕΚΟ.  Με τον δείκτη, να κατρακυλάει, κατά την πρώτη  εργάσιμη μέρα του έτους,   κατά 12 ολόκληρες μονάδες. Μια εικόνα χίλιες λέξεις,  αποτύπωσε ο φακός του Spencer Tunick, από τους απελπισμένους  ...επεκδυτές της Σοφοκλέους.



****Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, γιορτάζεται σε όλα τα σχολεία της χώρας, η εορτή των τριών Ιεραρχών. Σε γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε και σε δείγμα χιλίων εξακοσίων μαθητών απ΄ όλη τη χώρα, προέκυψαν τα εξής ενδιαφέροντα: Ποσοστό 21% των μαθητών, γνώριζε μόνον έναν από τους τρεις ιεράρχες.. Ποσοστό 9% των μαθητών γνώριζε τους δύο από τους τρεις ιεράρχες, ενώ ποσοστό 3,5% γνώριζε και τους τρεις ιεράρχες. Ποσοστό 65% των μαθητών ωστόσο, πέτυχε Jack pot, μην γνωρίζοντας ούτε έναν Ιεράρχη.

****Ευκαιρίας δοθείσης, διοργανώνεται κι ένα μαθητικό συλλαλητήριο! Στη διάρκεια του οποίου οι αντιεξουσιαστές, καίνε την ακαδημία και τα βιβλία της.Οι εθνικοί μας βιβλιοπώλες:


Δημοσθένης Λιακόπουλος, 




Κυριάκος Βελόπουλος 


και Άδωνις Γεωργιάδης 


προθυμοποιούνται να ξαναγεμίσουν τα ράφια της ακαδημίας με τα δικά τους βιβλία. Η πρότασή τους, εξετάζεται σοβαρά απ' το Υπουργείο ...Εθνικής Οικονομίας.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2030



**** Μετά από σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτή, προκύπτει πως για το... στριπτίζ του  πορτοφολιού της νοικοκυράς, σε ποσοστό 90% περίπου, ευθύνονται  τα supermarket και οι δαπάνες διατροφής .





Επειγόντως, το Υπουργείο Γεωργίας, διορίζει 18.000 γεωπόνους (όσα και τα δημοτικά διαμερίσματα της επικράτειας) με μοναδικό σκοπό, την διδασκαλία στους υπηκόους, της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης.
Διαδικασία, βάσει της οποίας- και μόνο με τη χρησιμοποίηση του αέρα και του ήλιου- τρέφονται τα ...φυτά.

****Η εφημερίδα της κυβερνήσεως -για πρώτη φορά από την έκδοσή της- δημοσιεύει και μια αγγελία: Προδιαγραφών «Ζητείται». Την παραθέτουμε:

****Ζητούνται για άμεση υπουργοποίηση Έλληνες υπήκοοι, με λευκό ποινικό μητρώο. Οι μελλοντικοί Υπουργοί, επιπροσθέτως και κατά την τελευταία δεκαετία οφείλουν:

-Να μη έχουν συνάψει κάποια εξωσυζυγική σχέση. Μήτε καν να στραβοκοίταξαν άλλη γυναίκα.


-Να μην έσβησαν ποτέ κλήση της Τροχαίας,


-Να μη πέρασαν με λάδωμα ποτέ το αυτοκίνητό τους από το ΚΤΕΟ.






-Να μη έχουν την παραμικρή πολεοδομική παράβαση στα οικήματά τους,


-Να μη είχαν την παραμικρή δοσοληψία και συναλλαγή,  με επίορκους υπαλλήλους και διαπλεκόμενους,


-Και γενικώς, να μη καταπάτησαν κανέναν νόμο, στη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων...


Οι φωτογραφίες τους και τα βιογραφικά τους, θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο, για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο, να καταγγελθούν αργότερα απ΄ τους συμπολίτες τους.


Για τους υπουργικούς θώκους, θα προτιμηθούν εκείνοι οι Έλληνες, που είναι σε θέση, να πραγματοποιήσουν μια πετυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας. Αν μη τι άλλο!!! Σκέτοι...αυτοκτονικοί ιδεασμοί δεν θα ληφθούν υπ΄όψιν.
Αποστολή βιογραφικών και e mails,  στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπ΄ όψιν κ.κ. Πρωθυπουργού.

Ύστερα από μακρά αναμονή,  στο Μέγαρο Μαξίμου, υποβάλλονται μόλις και μετά βίας, δύο βιογραφικά σημειώματα. Από δύο έγκλειστους στις φυλακές, κατά τα τελευταία δέκα χρόνια! 
****Τα φώτα της δημοσιότητας, πέφτουν στο παγκόσμιο survivor, που διαδραματίζεται στις παρθένες περιοχές του Αμαζονίου, με τη συμμετοχή ενός παίκτη από κάθε χώρα της υφηλίου.
Αυτό το παιγνίδι, είναι το πιο σκληρό τηλεοπτικό παιγνίδι, που προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση.

Στις πρώτες δέκα μέρες του παιγνιδιού, από τους εκατόν εβδομήντα συμμετέχοντες, έχουν αποχωρήσει κιόλας οι εβδομήντα πέντε. Για τις εντατικές κλινικές των νοσοκομείων της Λατινικής Αμερικής.


Η παραγωγή, μεταξύ των άλλων, αναγκάζει τους παίκτες του παιγνιδιού:
-Να τρώνε σάπια κρέατα.
-Να καταναλώνουν ληγμένα κατεψυγμένα ψάρια.
-Να καταβροχθίζουν λαχανικά ραντισμένα με πλήθος φυτοφάρμακα.
-Να τρώνε γιαούρτια με γυαλιά και σούπες με κατσαρίδες.
-Να τρώνε κοτόπουλα με σαλμονέλα, τυριά μουχλιασμένα. Και πολλά άλλα.
-Και τέλος,  να πίνουν νερό εισαγωγής  Ασωπού ποταμού Βοιωτίας.


Ενώ τα γλυκά που διατίθενται κάθε Κυριακή στους παίκτες, είναι ευγενική χορηγία της Νoμαρχίας Αθηνών. Και προέρχονται από κατασχεμένες παρτίδες γλυκών, των ζαχαροπλαστείων της Αθήνας και του Πειραιά. 

Η Ελληνίδα παίκτρια ωστόσο -που δε βρίσκει την παραμικρή διαφορά με τα τρόφιμα της πατρίδας-χαίρει άκρας υγείας. 








Οι φήμες, που θέλουν σύμβουλο- διατροφολόγο του διεθνούς αυτού survivor, τον Νίκο Ευαγγελάτο, 






διαψεύδονται, με...ιερή αγανάκτηση από την  σύζυγό του Τατιάνα Στεφανίδου.









****Τρομακτικός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ,  συγκλονίζει την Βρετανία, με επίκεντρο της δόνησης, το city του Λονδίνου. Με επακόλουθο,  τις αλλεπάλληλες εκρήξεις  των αγωγών του φυσικού αερίου.  Η Βρετανία -μια από τις ελάχιστα σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη μας- δεν είχε δοκιμάσει τη μανία του εγκέλαδου, τα τελευταία χίλια εξακόσια είκοσι χρόνια.


Εκατοντάδες σπίτια γκρεμίζονται, εκατοντάδες χιλιάδες Λονδρέζοι παγιδεύονται στο υπόγειο metro και η πλειοψηφία των γεφυριών του Τάμεση καταρρέει.


Οι σεισμικές καταστροφές του Λονδίνου, επισκιάζουν ωστόσο μια είδηση, με τρομακτικό ελληνικό ενδιαφέρον από την Βρετανική πρωτεύουσα . 


Την στιγμή ακριβώς που ξέσπασε ο σεισμός, το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τυσσώ, αναρτούσε στα εκθέματά του, το κέρινο ομοίωμα ενός ακόμα Έλληνα πολιτικού...




























Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου