Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΟΣ 2030μ.Χ. Πολιτικός Καζαμίας ( μέρος 5ο)



ΜΑΙΟΣ 2030


****Με το που μύρισε καλοκαίρι,  άρχισαν κι οι πρώτοι εμπρησμοί δασών . Και η πρόωρη  έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, σημαδεύτηκε  απ΄την συντριβή ενός CANADAIR και τον θάνατο των δύο χειριστών του.


Με τις δύο τραγικές απώλειες,  οι πεσόντες υπέρ ...αυθαιρέτων αεροπόροι-δυστυχώς- είναι πλέον περισσότεροι, απ΄τους πεσόντες υπέρ...πατρίδας ηρωικούς πιλότους.  

****Το δυστύχημα αυτό,  είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.  Πυροσβεστική Υπηρεσία 


 και η Συνομοσπονδία Εμπρηστών Δασών Ελλάδας, η «ΧΡΥΣΗ ΔΑΔΑ» υπογράφουν μια συμφωνία Ιστορικής σημασίας:

****Όλες οι εμπρηστικές οργανώσεις της χώρας και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, θα υποβάλουν εφεξής τα σχέδια της…οικοπεδοποίησης των δασικών εκτάσεων,  που έβαλαν στο στόχαστρο… Προσδιορίζοντας και την ακριβή έκταση των δασών, που σκοπεύουν να οικοπεδοποιήσουν…


****Με συνοπτικές διαδικασίες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα εγκρίνει αυτά τα σχέδια, θα οριοθετεί τις υπό πυρπόληση περιοχές,  δημιουργώντας με την ώρα της και  τις αντιπυρικές της ζώνες .

****Παράλληλα , ετοιμάζεται και το νομοσχέδιο, που θα προβλέπει πολύ αυστηρές ποινές, για τους ...ερασιτέχνες πυροσβέστες,   που θα πέσουν στη φωτιά με λάστιχα και κουβάδες. Εθελοντές,  που ρισκάρουν να  χαλάσουν  τις συμφωνίες κορυφής…

****Μετά απ΄αυτή τη θετική εξέλιξη, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη,  μετατρέπονται σε επιβατηγά υδροπλάνα, μεταφέροντας τουρίστες στη νησιωτική Ελλάδα.

****Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητάει κόπια της σύμβασης για να την εφαρμόσει και στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της! Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, τέσσερις υποστράτηγοι της Πυροσβεστικής, προάγονται σε αντιστράτηγους!

****Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κρήτης -που στην προηγούμενη δεκαετία, τελειοποίησε μια μέθοδο αναγνώρισης της πατρότητας του DNA μέσω της αναπνοής- ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα της δεκαετούς έρευνας του:

****Ένα εκατομμύριο υποθέσεις αναγνώρισης τέκνων, οδεύουν πλέον για τα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων…

****Το ρεκόρ των εξώγαμων παιδιών, κατέχει μέχρι στιγμής ένας καλλιτέχνης, που μεσουρανούσε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα…Με διακόσιες έντεκα εκκρεμείς καταγγελίες…

****Σύμφωνα με τους γενετιστές, ένα εκατομμύριο εξακόσιες χιλιάδες Ελληνόπουλα, αναμένεται να αναγνωριστούν από τους πατεράδες τους, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  Αλλάζοντας ταυτόχρονα και επίθετο! Με δημοφιλέστερα, τα  επίθετα,  των... κουμπάρων.




ΙΟΥΝΙΟΣ 2030



****Oι δραστικές περικοπές των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού, επηρεάζουν άμεσα και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, του Yπουργείου Δημόσιας Tάξης. Έτσι, μετά το πάγωμα των μισθών των αστυνομικών:








****Το Υπουργείο αναστέλλει τις νέες προσλήψεις, αλλά -και ακόμα χειρότερα- ακυρώνει τα προγράμματα εκπαίδευσης και επανεκπαίδευσης, των εν ενεργεία αστυνομικών.

****H Διοίκηση της Aστυνομίας αδυνατεί να πληρώσει πλέον κομπάρσους, για την εξάσκηση των ανδρών της.

****Tο Υπουργείο, μπροστά στην γενικευμένη κατακραυγή, για την παντελή έλλειψη στοιχειώδους εκπαίδευσης, στρέφει τους αστυνομικούς στους τσιγγάνικους καταυλισμούς και τα φοιτητικά....εκμαγεία.  

















****Αν και οι Έλληνες έχουν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητά τους, περιμένοντας τις καλύτερες μέρες, τα τέλη κυκλοφορίας παίρνουν συνεχώς τον ανήφορο. 


Ύστερα από διαπραγματεύσεις 5 ετών Υπουργείο Οικονομικών και ΙΧήδες φτάνουν σε μια ιστορικής σημασίας συμφωνία: Οι κάτοχοι αυτοκινήτων χαρίζουν τα αυτοκίνητά τους στο κράτος και θα ζουν πλέον από τα τέλη κυκλοφορίας.


Σειρά στις διαπραγματεύσεις,   παίρνουν πλέον τα ακίνητα. Με φορολόγηση που φτάνει στα όρια της δήμευσης. Όσοι ακόμα διαθέτουν σπίτια, τα εγκαταλείπουν σιγά-σιγά,  μετακομίζοντας σε... πυθάρια.


****Η κυβέρνηση, ξανανοίγει το φάκελο του ασφαλιστικού, μετά την χιονοστιβάδα των παραιτήσεων των δημοσίων υπαλλήλων. Σ΄αυτό το κύμα φυγής, έβαλαν το χεράκι τους και τα πρωινάδικα της ελληνικής τηλεόρασης.  Συμβουλεύοντας τους εργαζόμενους να... παραιτηθούν. 


****Πρώτος σε επηρεασμούς υπαλλήλων και συνακόλουθες παραιτήσεις, είναι ο Γιώργος Παπαδάκης. Με 18.167 επηρεασμένους-παραιτημένους. 
 Από κοντά κι ο Γιώργος Αυτιάς, με 16.800 παραιτημένους. Οι Καμπουράκης- Οικονομέας, δεν μπήκαν αυτό το φεγγάρι στον πλειοδοτικό ...διαγωνισμό, στηρίζοντας έμπρακτα το ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργό του κ.  Μαργαρίτα-Ελένη Παπανδρέου.


**** Αλλά υπάρχει και μια θετική εξέλιξη. Οι εφοριακοί υπάλληλοι,  δήλωσαν πως  δέχονται να εργάζονται και πέραν του 100ου έτους της ηλικίας τους...Απλά,  δεν αρκεί αυτός και μόνο ο αλτρουισμός.

****Η κυβέρνηση, αποφασίζει πάραυτα να θεσπίσει γενναία κίνητρα για την παραμονή των εργαζόμενων και μετά το 100ο έτος της ηλικίας τους στις εργασίες τους…

****Έτσι οι εργαζόμενοι που υπογράφουν πως θα παραμένουν δύο επιπλέον έτη στην εργασία τους, κερδίζουν αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή έξι εβδομάδων, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, σε εξωτικούς -σύμφωνα με το διαφημιστικό φυλλάδιο του Υπουργείου Εργασίας- προορισμούς. 


****Με... φτηνιάρικες αεροπορικές εταιρείες ωστόσο! Και με αεροπλάνα που πάνε, με τον αυτόματο πιλότο.

****Οι εργαζόμενοι που θα παραμένουν στην εργασία τους τέσσερα επί πλέον χρόνια, δικαιούνται έξι μήνες παραμονή, σε οποιοδήποτε εξωτικό νησί του Ειρηνικού και με όλα τα έξοδα επίσης πληρωμένα. Αν ωστόσο οι εργαζόμενοι,  επιλέξουν... ηφαιστιογενείς περιοχές του πλανήτη, η παραμονή τους  σ΄ αυτές διπλασιάζεται. Εμείς ωστόσο, από τώρα προειδοποιούμε τους δικαιούχους του ...κοινωνικού τουρισμού για το ρίσκο που αναλαμβάνουν.









Στα εξωτικά νησιά-προορισμούς αυτών των εργατικών Ελλήνων, παρέχονται: η εκπαίδευση και τα μέσα: για γυμναστική, αθλοπαιδιές και extreme sports… 


Με κακοσυντηρημένο όμως εξοπλισμό. Τι πρωτότυπο αλήθεια;

****Και με τρύπια ....αλεξίπτωτα. Απ΄τη φωτογραφία-ντοκουμέντο που έστειλε ο φίλος ενός…αγνοούμενου εργαζόμενου,  στην οικογένειά του αγνοούμενου, είναι εμφανής η δολιοφθορά και η... τρύπα στο αλεξίπτωτο.


****Στους εργαζόμενους τέλος,  που παραμένουν και μετά το 105ο έτος της ηλικίας τους εργασιακά ενεργοί, εργαζόμενοι  part time στα εμπορικά κέντρα 

η κυβέρνηση δωρίζει επιπλέον και έναν οικογενειακό τάφο στο πρώτο νεκροταφείο Αθηνών. Με δωρεάν διακόσμηση του τάφου,  με έργα διασήμων  Ελλήνων Γλυπτών!



Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου