Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΕΤΟΣ 2030μ.Χ. Πολιτικός Καζαμίας ( μέρος 6ο)





ΙΟΥΛΙΟΣ 2030

****Με την οικονομική κρίση να μαστίζει,  εκτός από την Ελλάδα και τα 3/5 πλέον των χωρών της Ευρωζώνης και τα speads να συνεχίζουν τον καλπασμό τους,

οι χειμαζόμενες οικονομικά  χώρες,  υιοθετούν  επιτέλους τις προτάσεις της Γερμανικής εφημερίδας Bild (που το 2009 συνέστησε στην Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη και κάποια νησιά της  για  να ξελασπώσει) νοικιάζοντας τα μνημεία τους  σε ομάδες διαδηλωτών  προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.  

Έτσι, μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, νοικιάζονται με την ώρα, στις πάσης φύσεως κοινωνικές ομάδες , που θέλουν να διαδηλώσουν. Καταβάλοντας και το ανάλογο τίμημα, με τον αναλογούντα ΦΠΑ.

Με τις κακές γλώσσες παγκοσμίως ωστόσο,  να υποστηρίζουν πως πολλά από τα χρήματα των ...εξτρεμιστικών ομάδων που καταβάλλονται στις 

κυβερνήσεις ως ενοίκιο, να προέρχονται από ληστείς και...απαλλοτριώσεις τραπεζικών χρημάτων μέσω ληστειών των αναρχικών ομάδων, 


η Ελληνική κυβέρνηση, αίρει και το πόθεν έσχες των κοινωνικών  ομάδων και ...καλλιτεχνών ,  που νοικιάζουν τους αρχαιολογικούς χώρους.




Η μόνη μη ...κυβερνητική οργάνωση (που μετέχει ωστόσο στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας των Αθηνών)  και που αρνείται να πληρώσει τα τέλη...διαδήλωσης,  είναι το ΚΚΕ. Το μοναδικό  ελληνικό κόμμα,  που και το έτος 2030, συνεχίζει με την ίδια ηγετική ομάδα την πορεία του. Συνεχίζοντας  να καταλαμβάνει με το έτσι θέλω τα αρχαιολογικά μνημεία. Αναρτώντας τα πανό του κατά την κρίση του. 

Με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να κάμνουν υπομνήματα στην κυβέρνηση, για αθέμιστο ανταγωνισμό.


****Στα πλαίσια της έτι περαιτέρω μείωσης του κόστους του δημόσιου τομέα, το κράτος μετατάσσει υπαλλήλους, κλείνοντας  ή ιδιωτικοποιώντας ταυτόχρονα και τους τελευταίους τομείς των  κοινωνικών  δραστηριοτήτων του. 

****Η συντριπτική πλειοψηφία των εφοριών της χώρας έχει κλείσει  εδώ και δεκαετίες και η είσπραξη των φόρων από τους πολίτες , έχει ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρείες.  Οι εφορίες ωστόσο που παραμένουν ανοιχτές, έχουν εγκαταστήσει...φρουτάκια...

Στα οποία επιδίδονται μετά μανίας οι δημόσιοι υπάλληλοι, αναζητώντας μ΄αυτόν τον τρόπο το εφάπαξ τους. Εφάπαξ που τους οφείλει το κράτος από το 2009 ακόμα.


12 τυχεροί δημόσιοι υπάλληλοι κάθε μήνα, κερδίζουν στην κρατική  αυτή λοταρία των εφοριών,  τα ...δεδουλευμένα τους.


Με την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών-δικαιούχων του εφάπαξ πάντως, να χάνει το σύνολο του εφάπαξ στον ιδιότυπο αυτό τζόγο...

Κατόπιν αυτών των θεαματικών αποτελεσμάτων, ανοίγουν και οι υπόλοιπες εφορίες της χώρας,  που έκλεισε ο αλήστου μνήμης Υπουργός Οικονομικών  της δεκαετίας του 2010, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ( ο επωνομαζόμενος από την Ιστορία πλέον και ως εκατόνχειρας)




****Με τους τελευταίους αυτόχθονες κατοίκους της χώρας, να παραδίδουν στο κράτος τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, 




η κυβέρνηση αποψιλώνεται σταδιακά από τα 102 (!) συνολικά εισοδήματα που εισπράττει άμεσα ή έμμεσα το κράτος,  από το αυτοκίνητο!




Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών  πάντως είναι άμεση: Οι μεγάλες Αθηναϊκές λεωφόροι, μετατρέπονται σε γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 κι έτσι το κράτος, αρχίζει να εισπράττει τα απωλεσθέντα εισοδήματα από τον περιορισμό των αυτοκινήτων, σε  ενοίκια.




****Ένας από τους  τελευταίους κρατικούς τομείς που αναστέλλει τις δραστηριότητές του μέσα στο 2030, είναι και η εργατική εστία. 


Οι παροχές προς τους δικαιούχους ωστόσο, κουτσά-στραβά, συνεχίζονται… Μόνο που διεκπεραιώνονται, απ΄ ευθείας από τους ….έχοντες και κατέχοντες.

Έτσι: Όποιος φορολογούμενος πολίτης , δηλώνει εισόδημα της τάξεως των  10.000 €, υποχρεούται να πάρει μαζί του στις διακοπές του και έναν άστεγο.


Με δηλωθέν εισόδημα της τάξεως των 15. 000 €, ο φορολογούμενος, υποχρεούται να φιλοξενήσει στις διακοπές του ένα πρώην golden boy,  κάποιας κρατικής  ΔΕΚΟ.



Ενώ με ετήσιο εισόδημα άνω των  20.000 €, ο έχων και κατέχων φορολογούμενος, εκτός από τους δικαιούχους, οφείλει να φιλοξενήσει και δυο τουλάχιστον εγγόνια τους.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη  προειδοποιεί: Το "θάψιμο" των παιδιών στην άμμο , είναι ποινικό αδίκημα. Χώρια που στην Ελλάδα,  κάθε 10.000 χρόνια εμφανίζεται και κάποιο τσουνάμι.

Όσοι  τέλος διαθέτουν, 12μετρα ιδιόκτητα σκάφη στις μαρίνες της χώρας, υποχρεούνται να πραγματοποιούν τετραήμερες κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά, για τους αδειούχους υπαλλήλους του δημοσίου.

Με  βάση ,   την ίδια  πάντα υπουργική απόφαση, η οικογένεια Λάτση -ιδιοκτήτης της θαλαμηγού 

«Αλεξάντερ»- υποχρεούται κατά τη καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη του πρίγκιπα της Αγγλίας Καρόλου στο Άγιο Όρος, να επιβιβάζει στο σκάφος της και το σύνολο των ιεραρχών της Ιεράς Συνόδου.





****Στο Κρητικό πέλαγος και κοντά στη Γαύδο, ανακαλύπτονται τα τελευταία και πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου του πλανήτη. 
Το πετρέλαιο ...αγανακτισμένο απ΄την έλλειψη αποφασιστικότητας των πολιτικών -να ξεχρεώσουν εφάπαξ  τα δάνεια της χώρας- αποφασίζει   να μας προκαλέσει, βγαίνοντας στην επιφάνεια της θάλασσας μόνο του!




Το μόνο  τεχνικό πρόβλημα για την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων, έχει να κάνει με τους πολυπληθείς πληθυσμούς στα νερά και το νησί,  των χελώνων καρέτα-καρέτα



και της φώκιας μονάχους-μονάχους. Σαν αποτέλεσμα της υπερπροστασίας των αμελητέων και υπό εξαφάνιση –κάποτε- αποικιών τους.









Η Τουρκία ωστόσο, ποντάροντας στην αθάνατη  ελληνική οικολογική συνείδηση, βγάζει το ωκεανογραφικό σκάφος  "Σισμίκ" στο Κρητικό Πέλαγος, ντεμέκ για έρευνες. Και  μέσα σε ένα μήνα,  στήνει και τις πρώτες εξέδρες άντλησης πετρελαίου στη Γαύδο. 


Έτσι, μετά την εκμετάλλευση των πετρελαίων του Κουρδιστάν, της Περσίας, και άλλων χωρών - που μπήκαν συπό την ομπρέλα προστασίας της Τουρκίας-  αλλά  και της Γαύδου εσχάτως , η Τουρκία γίνεται η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του ΟΠΕΚ!

Η Ελληνική κυβέρνηση, καταφεύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης και η εκδίκαση  της υπόθεσης προσδιορίζεται για το έτος… 2.300 μ.Χ! Η Ελληνική κυβέρνηση εκφράζει την ευαρέσκειά της, όπως αντίστοιχα και η Τουρκική! Που συνεχίζει στα μουλωχτά,  την άντληση των πλούσιων πετρελαϊκών  κοιτασμάτων...Με το Συμβούλιο της Επικρατείας,  να εξετάζει της 800η  προσφυγή μιας οικολογικής οργάνωσης με την ονομασία : "προστασία της κουτσουλιάς του γλάρου της Γαύδου"

Σε πολιτικό πάντως επίπεδο, η πατροπαράδοτη Ελληνο-Τουρκική, φιλία δοκιμάζεται  για μια ακόμα φορά, αλλά παραμένει  αραγής!


Ούτε τα ζεϊμπέκικα -του πατέρα της σημερινής πρωθυπουργού Mαργαρίτας Παπανδρέου  Γιώργου Παπανδρέου -που διετέλεσε κάποτε και πρωθυπουργός-με τον τότε Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ, πήγαν στο βρόντο, 

αλλά μήτε κι οι κουμπαριές του Κώστα Καραμανλή,  πατέρα του διδύμου πρωθυπουργικού ζεύγους που αναλαμβάνει τις τύχες της χώρας από τα μέσα του Φθινοπώρου και -που διετέλεσε κι αυτός πρωθυπουργός κάποτε δεν πήγαν χαμένες. Εθνικές ...κουμπαριές  με τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θυμίζω... Μιας και οι γείτονές μας,  ήταν ανέκαθεν θιασιώτες του σλόγκαν: "ο κουμπάρος την κουμπάρα (Ελλάδα) τρεις φορές την εβδομάδα....

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2030

****Από κτίσεως του Ελληνικού κράτους, ο μήνας Αύγουστος, προσφέρεται για το καθιερωμένο (από τον  κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και εντεύθεν) ενιαύσιο  σαφάρι της φοροδιαφυγής...Ίδια και απαράλλαχτα...Με τα ίδια και απαράλλαχτα  δύο αιώνες κοντά τώρα αποτελέσματα...



Με άξιο  σημερινό συνεχιστή  της φοροδιαφυγής, το ΣΔΟΕ,

Που οργώνει την Ελληνική επικράτεια κάθε καλοκαίρι, για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Εξοπλισμένος  αυτή τη φορά και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, από τους δανειστές της χώρας...



Με τις εισπρακτικές εταιρείες (που εντικατέστησαν τις εφορίες στην είσπραξη των φόρων)  να μην έχουν   πετύχει και πολλά πράγματα το ΣΔΟΕ, αναγκάζεται να συντηρεί -δυστυχώς- δυνάμεις και στα μετόπισθεν. Και  πιο συγκεκριμένα στα μεγάλα αστικά κέντρα.



Μήτε και τα  αλλεπάλληλα κλεισίματα των καταστημάτων πάντως ,  πτοούν τους καταστηματάρχες.  




Καταστηματάρχες που ...πατροπαράδοτα  και μετά την αποχώρηση του ΣΔΟΕ, επικαλύπτουν και τις σχετικές κορδέλες του , με διαφημιστικές πινακίδες...

Κι έτσι πατροπαράδοτα ωσαύτως, τα μόνα...γουρουνάκια που συμμετέχουν και πάλι στην κρατική φοροεισπρακτική επιχείρηση, να απομένουν τα συνηθισμένα  ...οικιακά γουρουνάκια κι οι οικονομίες των συνηθισμένων υποζυγίων της φορολογίας.  


Με τα κέρδη από το φετινό  σαφάρι του ΣΔΟΕ, πενιχρά όπως  κατά τεκμήριο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Που να βρεθούν λεφτά του λαού για τα μπάνια του; Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βεβαίως-βεβαίως...


Έτσι το ΣΔΟΕ αναγκάζεται να ψάξει σε άλλες πηγές έσοδα...Παίρνοντας τα βουνά ...



και τα λαγκάδια....
 


Οι έχοντες και κατέχοντες Έλληνες ωστόσο,  που στην συντριπτική τους πλειοψηφία...  ξενιτεύτηκαν από την πατρίδα και ζουν στο εξωτερικό,αναγνωρίζονται ως οικονομικοί προύχοντες στις χώρες που ζούν...


Γι αυτό και από το 2010  ακόμα,  οι νέες πατρίδες τους τους υποδέχονταν με ...ανθοδέσμες! Αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στην ανάκαμψη των οικονομιών τους... Ακόμα και οι ισχυρές οικονομίες εξάλλου, ποτέ δε λένε όχι στο χρήμα...Από οπουδήποτε κι αν  αυτό προέρχεται...


Όπως δε λένε όχι και στα σπουδαγμένα Ελληνόπουλα. Που περαίωσαν τις σπουδές τους στα Ελληνικά Πανεπιστήμια δημοσία -και ελληνική - δαπάνη και πήραν το δρόμο της ξενιτιάς. Όπως παλιά. Παρέχοντας πλέον τις υπηρεσίες τους στις χώρες που κατέφυγαν σαν οικονομικοί μετανάστες ξανά μανά...

Πολλοί  οικονομικοί πρόσφυγες έλληνες της διαποράς ωστόσο, δεν ξεχνούν τις ρίζες τους. Και κάθε 15γουστο , επισκέπτονται τη χώρα για τα τάματά τους. Και για να ...δουν    και τους απόμαχους γονείς τους στην πατρίδα:


Με το ΣΔΟΕ εντός των συνόρων να συνεχίζει τον  υπέρ πάντων αγώνα του,  ντάλα καλοκαίρι...Εξαντλώντας και τους τελευταίους κρυμμένους θησαυρούς ανά την  επικράτεια...




βγάζοντας από την μύγα ξύγκι...



Και μια ανάσα πριν να καταργηθεί και το ΣΔΟΕ...

Μετά και  την θρυλική δήλωση της παπαρ...παπαρ....παπαρήγα...(χίλια συγνώμη για το ...κεκέδισμα...Λόγω τιμής, μόνο στην Παπαρ...Παπαρ...Παπαρήγα με πιάνει) 




Αλλά... όπως σε κάθε τι το ελληνικό βεβαίως-βεβαίως δεν λείπουν και οι επίορκοι εφοριακοί....


Στην εσωτερική μας ειδησεογραφία, μια είδηση δεσπόζει στο καυτό καλοκαίρι του σωτηρίου έτους 2030: Το διεθνές meeting του χουλιγκανισμού!


**** Με πυρετώδεις ρυθμούς, ο Δήμος Αθηναίων αναπλάθει και πάλι το πεδίον του Άρεως στην Αθήνα. 
Αιτία: Το πρώτο meeting του διεθνούς ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, 


που διοργανώνεται από τις πλέον διάσημες θύρες, των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων.


Στο πεδίον του Άρεως, τοποθετούνται ακόμα και πτυσσόμενες κερκίδες.
Οι διοργανωτές, έχουν προπουλήσει όλα τα εισιτήρια, τρία μόλις τέταρτα, μετά τη διάθεσή τους στο κοινό…

Στο τουρνουά αυτό, δήλωσαν συμμετοχή, διάσημοι χούλιγκανς και ενδεικτικά: της Ιταλικής Λάτσιο, της Αγγλικής Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Αργεντίνικης Μπόκα Τζούνιορς της τουρκικής Φενέρ Μπαξέ και φυσικά, οι ιθαγενείς χούλιγκανς των ποδοσφαιρικών σωματείων της Ελλάδας.

Τα περισσότερα εισιτήρια πάντως, αγοράστηκαν  από τις Αστυνομικές Ενώσεις της χώρας.  Για να παρακολουθήσουν κι οι αστυνομικοί τα επεισόδια  ως... θεατές!

Η αστυνόμευση των αγώνων, ανατίθεται  από τον Δήμαρχο της Αθήνας,  στις σκληροπυρηνικές ομάδες του… ΠΑΜΕ και οι πολίτες της ελληνικής πρωτεύουσας, αισιοδοξούν πως αυτή τη φορά, θα περιφρουρηθεί αποτελεσματικά και η υπόλοιπη Αθήνα. Με μόνο όπλο, τα στειλιάρια.

Η θρυλική αυτή τιτανομαχία δεν πραγματοποιείται ποτέ ωστόσο, αφού την παραμονή της, οι χούλιγκανς του ΠΑΟΚ διαλύουν της πεδίον του… Άρεως με το αιτιολογικό πως θα έπρεπε να μετονομαστεί, σε πεδίον του….ΠΑΟΚ!

Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου