Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΤΟΣ



Κι ενώ ετοιμάζαμε την χορταστική  ανάρτηση της Κυριακής και του...προβληματισμού,  αίφνης , μας προέκυψαν και τα έκτακτα γεγονότα. Στα οποία φυσικά, δίνουμε το προβάδισμα:

Τελευταία ακούγεται πως κάποια απ΄τις κυβερνήσεις  αυτού του τόπου τέλος πάντων, ετοιμάζει εκ βάθρων ανακαίνιση στη βουλή. Καθώς επίσης και στα έδρανα των βουλευτών.
Αλλά εμείς δε μασάμε! Και προχωράμε κανονικά στην ανακήρυξη του MVP της κοινοβουλευτικής αγωνιστικής!
Παρεμπιπτόντως, κάτι ψέλλισε και στην εξεταστική της Siemens o Τσουκάτος.
Αν τελικά αποδεχτεί και το ΠΑΣΟΚ πως έτσι είναι,  μαύρο φίδι που το έφαγε: Βάσει συντάγματος και νόμων, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να διαλυθεί!



Σκέφτομαι τις τράπεζες  όμως και ανακουφίζομαι ...Που πας ρε Καραμήτρο;  Ποιός θα ξεπληρώσει τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, αν διαλυθεί μωρέ;

Αλλά εκεί που οι τράπεζες θα τα βάψουν μαύρα, είναι τα δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί ΣΥΡΙΖΑ, τέλος!
Παρεμπιπτόντως και πάλι, στους νόμους που διέπουν την διάλυση του ΠΑΣΟΚ, υπάγονται και όλα τα κόμματα επίσης. Εκτός κι αν δεν ορκίστηκαν πίστη στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους....





Αλλά  υπάρχει κι άλλη μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Που αφορά στα δάνεια των κομμάτων κι αυτή:



Αναλυτικά όλα αυτά θα τα δούμε στο ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑ μας όμως. Ήτοι: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Η δημοκρατία, λένε τα κιτάπια,  είναι το δικαιότερο και αντιπροσωπευτικότερο πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης. Αυτό το σύστημα διακυβέρνησης, το εφεύραν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι. Οι οποίοι πρόγονοι, πέτυχαν σε όλα, εκτός από ένα: Τους απογόνους τους! Όπως "ξεφλούδισε" με τρεις, μόλις λέξεις τη "ράτσα", σε μια παμπάλαια γελοιογραφία του κι ο Κυριακόπουλος.(ΚΥΡ).

Οι απόγονοι ωστόσο , δεν αποδείχτηκαν και πολύ fun της δημοκρατίας. Παρά το γεγονός πως τα τελευταία 35 χρόνια δεν την κατέλυσε κανένα πραξικόπημα, δεν υπάρχει περίοδος της βουλής, κατά την οποία οι μεν να μη κατηγορήσουν του δε, για πλειοψηφικά πραξικοπήματα και κοινοβουλευτικές δικτατορίες.  

Ο ναός της Δημοκρατίας, είναι το Κοινοβούλιο.  Σ΄αυτό κατοικοεδρεύουν οι βουλευτές. Η νομοθετική εξουσία! Που παράγει τους νόμους. Νόμους με τόσα παραθυράκια ωστόσο, όσα περίπου διαθέτει  και το νεοκλασικό,  της πλατείας συντάγματος! 

Που και που πάντως, φιλοξενείται στη βουλή  και κανένας...επίορκος!



Οι βουλευτές εκλέγονται συνήθως απ΄το λαό. Εκτός απ΄αυτούς που διορίζουν οι αρχηγοί. Στα ψηφοδέλτια της επικρατείας. Οι υπουργοί δεν είναι απαραίτητο να είναι βουλευτές. Υπάρχουν και οι εξωκοινοβουλευτικοί Υπουργοί. Συνήθως όμως κατά την διάρκεια της θητείας τους....μετασχηματίζονται:



Η θητεία των βουλευτών είναι τετραετής. Εκτός κι αν προκύψει "εθνικό θέμα". Τότε η βουλή διαλύεται πριν την ώρα της και προκηρύσσονται νέες εκλογές. Προκειμένου να ενισχυθεί η εθνική ομοψυχία:

Το γεγονός βέβαια πως από το 1974 και δώθε,  η βουλή διαλύεται  σταθερά πριν την ώρα της- προκειμένου να λυθεί ένα εθνικό θέμα, το οποίο ούτε κι απ΄την  επόμενη μα μήτε και απ΄τη μεθεπόμενη  επόμενη βουλή λύθηκε- είναι μια  απλή λεπτομέρεια.  Που δεν μπορεί επ΄ουδενί να αμφισβητήσει τον κανόνα! Εξάλλου τα πάντα είναι θέμα προθέσεων:


Και οι κυβερνήσεις εκλέγονται για θητεία μιας τετραετίας. Του κανόνα εξαιρούνται οι υπερ-κυβερνήσεις. Που μπορούν να παραμείνουν στην εξουσία,  για μια δεκαετία!  Για αρχή. Και έχει ο Θεός! Κι ας μην έχει ο Έλληνας!



Οι βουλευτές, πλην κάποιων  ελαχίστων εξαιρέσεων ορκίζονται: "να φυλάττουν πίστην εις την πατρίδα, υπακοήν εις το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους" Στη βουλή που προέκυψε απ΄τις εκλογές του 2009,  οι βουλευτές που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο,  δίνουν τον όρκο τους. Ενώ  στην αριστερή γωνία, οι βουλευτές του ΚΚΕ που κάνουν την πάπια και δεν δίνουν  κανέναν  όρκο. (οι εξαιρέσεις που λέγαμε ντε)




Αυτό ωστόσο δεν θα εμποδίσει σε τίποτα,  όσους δεν ορκίστηκαν "πίστη στο σύνταγμα και υπακοή στους νόμους  του κράτους" να θυμίζουν σε εκείνους που ορκίστηκαν, τον...όρκο που έδωσαν!


Μόλις λοιπόν ορκιστεί η κυβέρνηση, κατεβάζει τις προγραμματικές  της δηλώσεις της στη βουλή. Κι αν κατά τύχη η νέα κυβέρνηση προκύψει στα τέλη του χρόνου, η κυβέρνηση κατεβάζει και τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.


Κάθε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση, κατεβάζει το κυβερνητικό της  πρόγραμμα με τους στόχους της τετραετίας της:

Οι στόχοι αυτοί, μπορούν να διαφοροποιηθούν κομματάκι  από τη θέση... της εξουσίας σε σχέση με τα κομματικά κυβερνητικά προγράμματα.

Μα κι ο Έλληνας,  ακολουθεί αταλάντευτα τον δικό του δρόμο.


Ακόμα και στις...μετεμψυχώσεις αυτής της ράτσας, το χούι, παραμένει χούι!



Παρά το γεγονός πως οι βουλευτές είναι εκπρόσωποι του λαού και οφείλουν να μεταφέρουν μέσα στη βουλή τη φωνή του λαού παρά τη φωνή του κόμματος στο λαό, οι βουλευτές όπως  και ο πρωθυπουργός, οφείλουν να τραβάνε αγόγγυστα κουπί, για το  κόμμα.






Από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη!

Βουλευτές πάντως οι οποίοι θυμίζουν στα κόμματά τους και κατιτίς απ΄τα προγράμματά τους, ...ανεξαρτητοποιούνται! Χωρίς τη θέλησή τους!



Αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης θριαμβεύει η εσωτερική δημοκρατία! Αμέ! Με εξαίρεση....τα βαρίδια!

Αν παρ΄ελπίδα κάποιοι  συνεχίσουν να...διαφωνούν, τότε απλά, ξεκινάνε καριέρα στη ...δενδροφύτευση! 

Αν ωστόσο  απ΄τα κόμματα παίρνουν κάποιοι το καπελάκι τους και φεύγουν, στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυριολεκτικά, το έλα να δείς! Δεν μειώθηκε απλά η δύναμή του: Τριχοτομήθηκε!

Με αυτά και μ'  άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει πλώρη για το βραβείο Νόμπελ της Πολιτικής Πυρηνικής Φυσικής!

Αλλά το κέρατό μου,  δεν θυμάμαι καθόλου αν ο Αλαβάνος ορκίστηκε πίστη εις την πατρίδα και τους νόμους του κράτους...Μα να μη το θυμάμαι!!!


Απ΄ το λίκνο της δημοκρατίας μας, τη βουλή,  πέρασαν μεγάλες αποφάσεις και υπογράφτηκαν νομοσχέδια,  που άλλαξαν την ιστορία αυτού του τόπου: Από τα συμβόλαια με το λαό, 

τις συμβάσεις ένταξης της οικονομίας μας  στη νομισματική ένωση,

μέχρι και το θρυλικό  μνημόνιο με τους δανειστές μας.

Η Ελλάδα αυτό το φεγγάρι, έχει δεξιό πρωθυπουργό (μιας και  ορκίστηκε με το δεξί χέρι του στο Ευαγγέλιο) και ...αριστερή κυβέρνηση, Μιας και την κυβέρνησή του, την όρκισε ο πρωθυπουργός, με το αριστερό χέρι!



Η σημερινή μας κυβέρνηση, παρέλαβε τα ηνία από την προηγούμενη,  που τη μάζεψαν νύχτα  τα σκουπιδιάρικα του Δήμου Αθηναίων. Αφήνοντας (;)  την Αθήνα καθαρή.

Κατά τον πολιτικό μας πολιτισμό,  υπάρχει μια κυβέρνηση που κυβερνά,  μια σκιώδης κυβέρνηση που προετοιμάζεται για κυβερνητικά καθήκοντα και η ελλάσσων  αντιπολίτευση. Των μη...κυβερνητικών οργανώσεων. Που λενε όχι σε όλα!
Κατά πως εξελίχτηκε το πράγμα μετά την 8η Μαίου όμως , χάσαμε το τόπι με τις original κυβερνήσεις, τις σκιώδεις αντίστοιχες,  τους Φον φούφουτους, αλλά και με κάποιες ...διακτινισμένες κυβερνήσεις!


Τη βουλή κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες ,  την καμαρώναμε μέχρι πρότινος,  σε δύο βασικές αποχρώσεις:


 Πράσινη κατά τεκμήριο






και μπλέ  στα  διαλείμματα.





Από τον Μάιο του 2009 πάντως ,  η βουλή απέκτησε  και...χορηγό. Και  φωτίστηκε στα μουντά  χρώματα του σπόνσορα: 





Αποκτώντας μια άλλη,  αποκρουστική  και ξένη για τον έλληνα δημοκράτη όψη. 






Αυτή η μετάλλαξη, έκτασε στο στομάχι του νεοέλληνα. Δόξα το θεό  δηλαδή. 



Γιατί αν δεν υπήρχαν κι αυτές οι αντιδράσεις, κάθε τρεις και λίγο, ο Πετσάλνικος θα συγκαλούσε το σώμα  για να χειροκροτήσει ...αυθορμήτως τους δανειστές! Που δανείζονται τα λεφτά που μας δανείζουν με επιτόκιο 1% και μας τα μοσχοπουλάνε με επιτόκιο 5%. Πέρα από τα όπλα και τα ...γερμένα υποβρύχια, που μας τα πουλάνε με το στανιό! Αντί να στείλουν την Τουρκία και τον κάθε κατεργάρη τριγύρω μας, στο πάγκο του....




 Στα δημοκρατικά πολιτεύματα, συνήθως η... πλειοψηφία κυβερνά








 και η μειοψηφία ελέγχει!








 Στη δημοκρατία Made in Greece, η μειοψηφία του ...δρόμου  κυβερνά ,




και η πλειοψηφία του λαού, σκοτώνει την ώρα της με την ...Ιχνογραφία  στη βουλή. 







Ο αγώνας των πολιτικών, ποτέ δεν σταματάει. Γι αυτό κι ο ελληνικός λαός κοιμάται ήσυχος!
Στις συνεδριάσεις της βουλής και ενώπιον του σώματος,  οι... ρήτορες κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων δίνουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους,  πασχίζοντας ενώπιον του κοινοβουλευτικού σώματος, να   μη προδοθούν από το δικό τους...φθαρτό σώμα: 

Το οξύμωρο βέβαια,  είναι πως άλλοι κοιμούνται κι άλλοι συνεχίζουν ονειρεύονται ξύπνιοι...
 

Ας είναι! Στο κάτω-κάτω, για την πατρίδα είναι ρε γαμώτο!





Καληνύχτα σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου