Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ:ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ!

Το κράτος, βρίσκεται  σε εισπρακτικό  "οργασμό" εδώ και κάμποσο καιρό. "Περαίωση" στα φορολογικά, "ρύθμιση" στα ασφαλιστικά και στο "τσακ" έκανε πίσω στην περαίωση,   για τα  αυθαίρετα κι η Μπιρμπίλη. 
Το τρισάθλιο στις περιπτώσεις των κάθε λογής περαιώσεων και ρυθμίσεων ,  είναι πως πολλά απ΄τα 30 ανείσπρακτα δις των επιβεβαιωμένων φόρων  για παράδειγμα...ωρίμασαν σε τέτοιο βαθμό,  -από πρωτόδικες σε δεύτερες αποφάσεις, Άρειους Πάγους , Συμβούλια της επικρατείας κι όπου αλλού κερδίζουν χρόνο τέλος πάντων οι φοροφυγάδες επικρατείας- ώστε οι υποθέσεις αυτές κυριολεκτικά  και μεταφορικά,  να έχουν σαπίσει!!!
Κι έρχεται το κράτος τώρα,  να πισωγυρίσει με την περαίωση,  ένα σωρό υποψήφιους ...καγκελάριους των Φυλακών Κορυδαλλού. Συμβιβαζόμενο πλέον  με ψίχουλα! ΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ.


Συμφώνησαν λέει  χθες κράτος και τραπεζίτες, σε πακέτο -εγγυημένων από το κράτος- δανείων 25 δίς "για να διοχετευθούν στην πραγματική οικονομία! "
Ποια πραγματική οικονομία και κουραφέξαλα μωρέ; Στο μυαλό του Παπακωνσταντίνου, ένα νούμερο στριφογυρνάει εδώ κι ένα χρόνο: Κλείσιμο της ψαλίδας του ελλείμματος το 2010 στο 8,5%.  Με την παταγώδη  χρεοκοπία όλων των υπόλοιπων προβλέψεων του οικονομικού επιτελείου, κάτι θα πρέπει να επιδείξει στο τέλος του χρόνου κι ο έρμος ο Τσάρος...

Τι υπέγραψαν χθες λοιπόν; Την είσπραξη από το κράτος και το ΙΚΑ,  των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών με νέα δάνεια... εγγυημένα από το κράτος! Είναι η δεν είναι κυκλικά ελλείμματα ορέ οικονομολόγοι όλα ετούτα τα τερτίπια;


ΠΩΣ ΚΤΙΖΕΤΑΙ ή ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ. (ΒΑΤΟΠΕΙΔΙΟΥ)


ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Καταλήγει σε 5 διαφορετικά πορίσματα. Ένα από κάθε κόμμα! Με την κυβερνητική πλειοψηφία, να περνάει την πρότασή της,  για μετατροπή της επιτροπής σε προανακριτική.


ΣΩΜΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΚΤΙΜΗΤΩΝ (δημόσιος φορέας σε 2  εκτιμήσεις του) "Δεν προκύπτει ζημιά του Δημοσίου από τις ανταλλαγές ακινήτων με την μονή Βατοπαιδίου" 


Ν. Ρόβλιας: (στη βουλή) «Η ζημιά του δημοσίου από τις ανταλλαγές των ακινήτων με τη μονή Βατοπαιδίου, ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ»Ν. Αμοιρίδης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- μέλος προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπαίδι ΜEGA 28/9: « Η ζημιά του δημοσίου από την αναταλλαγή των ακινήτων με τη Μονή Βατοπαιδίου,  είναι 110 εκατομμύρια ευρώ»


ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗΣ βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ.-μέλος προανακριτικής επιτροπής για το Βατοπαίδι ΜEGA 28/9: «Όποιος υποστηρίξει ότι γνωρίζει το αν υπήρξε ή όχι ζημία στις ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου με το δημόσιο λέει ψέματα»,
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Ανατίθεται σε 8(!!!) οίκους αξιολόγησης,  η έρευνα για τη ζημιά που υπέστη το δημόσιο από τις ανταλλαγές!
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: «Αυτονόητη(;)(;)(;) η ζημιά του δημοσίου από το Βατοπαίδι» Έτσι γενικά: Αυτονόητη!

Δια ταύτα: Από τη μηδέν ζημιά του ΣΟΕ και άλλους δύο αμερικάνικους εκτιμητικούς οίκους, πηδήξαμε στο 1 δίς του Ρόβλια, ξεπέσαμε στα 110 εκατομμύρια του Αμοιρίδη, στην ομολογία του Πλεύρη: «δεν ξέρω δεν είδα δεν άκουσα» στην….αυτονόητη ζημιά του Πεταλωτή και τώρα περιμένουμε από 8 οίκους,  να μας πούνε την δική τους αλήθεια…Ε, που θα πάει; Στατιστικά ένας στους 8 κάτι θα πει…Για να δικαιολογήσει και τις προανακριτικές. Στις οποίες αναθεσαμε την ανάκριση του εγκλήματος χωρίς να προσδιορίσουμε το έγκλημα…
Επιπολαιότητες ολκής και ευτελισμός των θεσμών, ή μήπως «το φασκελο-κουκούλωστα» στην πράξη;


ΚΙ Η ΜΥΛΩΝΟΥ ΤΟ ΜΥΛΟ ΤΗΣ


Τα ρέστα του έδωσε ο πρώην υφυπουργός Γεράσιμος Διακουμάτος σε συνέντευξή του στο Ρ/Σ της ΝΕΤ, στοχεύοντας προς το οικονομικό επιτελείο του κ. Σαμαρά για την πρόταση περί μηδενισμού του ελλείμματος στο τέλος του 2011. «Ερχονται εδώ κάποιοι σωτήρες,κάποιοι μεσσίες από τα Υale και τα Ηarvard, και μας έχουν διαλύσει. Αυτό ισχύει και θα ισχύει πάντα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για την οικονομία και ειδικά όταν παίρνουμε μέτρα για την οικονομία» τόνισε μιλώντας στον Ρ/Σ ΝΕΤ ο κ. Γιακουμάτος, όταν ρωτήθηκε για το μηδενικό έλλειμμα. Και κατέληξε: «Αυτοί λοιπόν όλοι του Υale, του Ηarvard, όλοι οι οικονομολόγοι, τα παιδάκια. Καλά golden τσογλάν είναι όλα, αλλά μέχρι σε ένα σημείο, μας έχουν βουλιάξει."Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου