Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ;


Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων,  βρέθηκε στους Παξούς προκειμένου  να πραγματοποιήσει ελέγχους και να εντοπίσει αν υπάρχουν παραβάσεις από ιδιοκτήτες σκαφών ή σπιτιών που διαθέτουν πισίνες. Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία του νησιού, εντόπισε παραβάσεις, αλλά πρότεινε στον ιδιοκτήτη της, διακανονισμό. Δηλαδή φακελάκι, ύψους 30.000 ευρώ, για να...τακτοποιήσει το ζήτημα.

Όμως οι ιθύνοντες της κατασκευαστικής εταιρίας αποφάσισαν να απευθυνθούν στις αρχές. Και η υπόθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο Οικονομικών. Με δόλωμα τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ  (συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ) συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει 5000 προκαταβολή για τις 30.000 ευρώ που είχε ζητήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο 54χρονος "αδιάφθορος" Γιάν... Μέ... είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ πριν απο τρεις μήνες για να ενισχύσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά του Ιονίου.
Το κλιμάκιo που ερευνά την υπόθεση διαφθοράς εκτιμά πως ο κ. Μέξ... δεν δρούσε μόνος του και αναζητούν τον συνεργό του μέσα στην υπηρεσία.


Τον περασμένο Ιούλιο, και από 13 Λογαριασμούς φίλων του  επί το πλείστον, ενός γαλάζιου συνδικαλιστή αυτή τη φορά του Νίκ... Κανελ...,  συνδικαλιστή της παράταξης στο Υπουργείο Πολιτισμού,  πέρασαν 9 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ . Ο συνδικαλιστής -τότε- έγινε άφαντος! Επί τη ευκαιρία, ακόμα "άφαντος" είναι;

Τελικά αυτή η περαίωση-μαμούθ του Υπουργείου, θα κλείσει πολλά σπίτια! Όχι άλλο τίποτα, αλλά θα του μείνει αμανάτι και του φίλου ένα λαχείο που κερδίζει και δεν ξέρει  και κάποιον άλλον εδώ που τα λέμε,  που να θέλει να "ξασπρίσει " μαύρο χρήμα για να το σπρώξει... Και να "πάρει"  κι αυτός αφορολόγητα...




ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ...ΠΕΡΔΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥ!



Θέλοντας να συμβάλει στον εορτασμό των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα, ο Γερμανός Γιούργκεν Μέννελ διανύει τρέχοντας την απόσταση Στρασβούργο Αθήνα!

Στο Στρασβούργο, τον ξεπροβόδισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ραϊνερ Βίλαντ, ο οποίος υπογράμμισε την πανευρωπαϊκή διάσταση του εγχειρήματος. «Χωρίς τη Μάχη του Μαραθώνα δεν θα υπήρχε ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική δημοκρατία», είπε.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Γερουλάνος, θα...   αξιωθεί Να  υποδεχθεί τον Γερμανό δρομέα, την 21η Οκτωβρίου 2010, καθώς η διαδρομή υπολογίζεται να καλυφθεί σε έναν μήνα.

Μωρά σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...Κοτζάμ Υπουργός να...σηκωθεί απ΄την καρέκλα του και να τρέχει να υποδεχθεί  στην Αθήνα, έναν ψωρο-μαραθωνοδρόμο που θα τρέξει  μόλις και μετά βίας 2.200 χιλιόμετρα για την πάρτη μας; Νισάφι πια!




Αντί κ. Γερουλάνε και κ.  Μπιρμπίλη να τρέχετε στα γυμναστήρια για να διατηρείστε σε φόρμα,  δεν πετάγεστε να συντροφεύσετε αυτόν τον "ρομαντικό" Γερμανό για κανά χιλιόμετρο; Αλλά το ξέχασα: Εκεί  στις μαύρες ερημιές, δεν υπάρχουν κάμερες...

Εγώ,  έχω πρόταση  open gov  μου σήμερα, κάτσε καλά!!! Πολεοδομήστε εκείνη τη βραχονησίδα,  τον Πάτροκλο στην Ανάβυσσο, δημοσία δαπάνη,  πριν να την απαλλοτριώσει εκείνος ο μεμονωμένος ανεξάρτητος μυδοκαλλιεργητής που εγκαταστάθηκε εκεί κι ολοένα και εξαπλώνεται.  Χτίστε μερικά σπίτια, δώστε τους μερικά απ΄τα ονόματα  που δόξασαν αρχαιόθεν  την Ελλάδα και για χάριν των οποίων ακόμα έχουμε,  τον όποιο τουρισμό έχουμε!  Και  αντί σε μερικούς άδολους φιλέλληνες να χαρίζετε τα... κλειδιά της πόλης των Αθηνών ή του Μαραθώνα, 

                                             

 να τους χαρίσετε τα κλειδιά  ενός σπιτιού , εδώ,  δίπλα μας. Εμείς έχουμε ανάγκη από τέτοιες ψυχάρες  στη γειτονιά  μας, πριν κι αυτή να γίνει... μαχαλάς μας. Εσείς δεν αισθάνεσθε κάποια τέτοια ανάγκη αλήθεια;





ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ




ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Ανεξάρτητα με το πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την πολιτική της κυβέρνησης, ένα πράγμα του αναγνωρίζουμε όλοι μας του πρωθυπουργού μας: Την ευγένεια και την ακούραστη διάθεση να βοηθήσει την  πατρίδα. Ψάχνοντας επενδυτές,  στα πέρατα της οικουμένης. Ανάμεσα σε αφιλόξενα έως και εχθρικά πολλές φορές περιβάλλοντα. Και σ΄αυτή του την προσπάθεια, δεν έχει κανέναν συμπαραστάτη!
Ο πρωθυπουργός κι ο Παπακωνσταντίνου,  ένιωσαν πολλές φορές στο πετσί τους τη φράση του  ύμνου στην Ελευθερία του Δ. Σολωμού:
"Δεν είναι εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τες κουρταλεί...." 
Όσες καλές προσπάθειες κι αν καταβάλλει όμως, έρχεται μια αστοχία του Υπουργείου Οικονομικών κι ένα δελτίο τύπου της COSCO, που αποδεικνύει πόσο πιο αφιλόξενο παραμένει και το εσωτερικό επενδυτικό περιβάλλον.   Και γυρνάνε όλα τούμπα!

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εικοσιένα εκατομμύρια ΕΥΡΩ οφείλει το ελληνικό Δημόσιο στην κινεζική Cosco. Τόσο είναι τα χρήματα, που έχει λαμβάνειν η εταιρία από επιστροφές Φ.Π.Α., για την επένδυση, που έχει κάνει στο λιμάνι του Πειραιά. Μιλάμε για την  θυγατρική της εταιρία, ΣΕΠ, η οποία και έχει αναλάβει τη διαχείριση του προβλήτα 2 του ΟΛΠ.
Οι Ινέζοι σημειωτέον,  ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες, που  θέτουν το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση.


Βρε Χριστιανέ μου Υπουργέ, προχτές μόλις  δανείστηκες κοντά ένα δίς! Δεν δανειζόσουνα κι άλλα 21 εκατομμύρια που να πάρει η ευχή να πάρει για να είμαστε συνεπείς τουλάχιστον στους επενδυτές; Εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο με την COSCO. Και σε κακολογούμε τζάμπα!


Επειδή αυτά τα νέα πρόεδρέ μου μαθαίνονται γρήγορα στις πόρτες που χτυπας εκλιπαρώντας, μάζεψε  λέω εγώ τα μπογαλάκια σου και γύρνα πίσω.  Γιατί τα ποτήρια που ανασηκώθηκαν στην υγεία μας με την COSCO, άρχισαν να τα πλέον πετούν οι δικοί σου, ο ένας εναντίον του άλλου! Όταν  λείπει η γάτα βλέπεις....









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου