Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (gif)




Με αεροπλάνα και βαπόρια, που λέει και το λαϊκό άσμα,  θα εγκαταλείψουν και πάλι οι Έλληνες της αστυφιλίας τις μεγαλουπόλεις,  τραβώντας για καμιά παραλία.
Ή εναλλακτικά και για κανά βουνό. Που έχει κι εκείνο τις  ξεχωριστές χάρες και...χαρές του  το καλοκαίρι! Βέβαιααααα!


Κάντε χωρίς ενοχές και φέτος τις διακοπές σας. Και τραβήξτε φωτογραφίες  Πολλές φωτογραφίες.  Γιατί η τρόικα μας απειλεί, πως τέρμα κι οι διακοπές. Ακόμα και στα χωριά μας!!!


Η  Ελλάδα μας λέγαμε, είναι ένας επίγειος παράδεισος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε,  πως αυτή τη χώρα την ...υποδείξαμε, ακόμα  και στους θεούς του Αρχαίου κόσμου,  να τη διαλέξουν για στέγη τους... Για να τη διαλέγουν ακόμα και σήμερα, κατά  χιλιάδες οι κομπλεξικοί τα καλοκαίρια, βρίζοντάς μας τους υπόλοιπους 9 μήνες...


Γιατί ρε καθίκια μας κλέψατε τη ζωή μας;  Όπως τότε ας πούμε ,  που δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις τον πλούσιο απ΄το φτωχό σ΄αυτή τη χώρα...Και ο πάσα ένας,  έπαιρνε το πρώτο αεροπλάνο να πούμε  κι όπου τον βγάλει. Ακόμα κι αν ο πάσα ένας, δεν μπορούσε να κλείσει το ντουλαπάκι πάνω απ΄τη θέση του να πούμε... 



Που στο διάβολο χάθηκαν μωρέ εκείνες οι χρυσές εποχές; Της ανάπτυξης και της  ...ευμάρειας; Με δανεικά μας λένε εκ των υστέρων... Ε και;  Δανεικά ξεδανεικά,  τότε τα είχαμε όλα στα πόδια μας!!! 

Και σήμερα; Που σε είδα, που σε ξέρω σήμερα...
Ας είναι. Κι αυτό το προβλέψαμε..."Μια φορά θυμάμαι μ΄αγαπόυσες, τώρα σιωπή" τραγουδούσαμε λες και ξέραμε.
Πάντως η χώρα μας παραμένει Η  χώρα για διακοπές. Χωρίς εκπλήξεις και απρόοπτα. Όπως κάπου αλλού κι ονόματα μη λέμε... 

Ελλάδα και πάλι Ελλάδα λοιπόν...Ποιός ξέρει; Μπορεί να είναι και η τελευταία φορά, που επισκεπτόμαστε το...πατρικό μας, χωρίς βίζες και διαβατήρια...Κατά πως μας προειδοποίησε κι ο κ. Γιούνκερ.

Κυνικός ο Γιούνκερ...

“Η Ελλάδα θα χάσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας”


03/07/2011  17:18





http://img.protothema.gr/2B3DAB5C11238020E95684542B2D50DC.jpg

Στην παραδοχή πως η χώρα μας ουσιαστικά παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου, προχωρά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus!

Χαρακτηριστικά ο κύριος Γιούνκερ αναφέρει ότι : “η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας»”, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά μας ... ανακοινώνει την έλευση “ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων”. Πάντως στο κλείσιμο της συνέντευξής του προτρέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να κατανοήσουν πως “δεν επιτρέπεται να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθάμε”


Η κρίση τελικά,  μας φέρνει πιο κόντα... Ευκαιρία να βρεθούμε και με τα παιδιά μας. Μικρά ή μεγάλα. Και να διασκεδάσουμε μαζί τους.  
Τραβώντας τα επιτέλους κι από το Internet. Όπου, κύριος είδε,  με τι πληροφορίες βομβαρδίζονται... 
(τα παιδιά των άλλων εννοούμε για  να συνεννοούμαστε)

Με τα νεύρα μικρών και μεγάλων τεντωμένα σαν κομποσκοίνια, δεν είναι εποχές να τα εμπιστευτούμε στους παππούδες και τις γιαγιάδες. 


Που κακά τα ψέματα, την θέλουν κι εκείνοι τη διασκέδασή τους...






Μα εδώ που τα λέμε, ποιός μπορεί να προσέξει καλύτερα  το... παιδί του από έναν γονιό; Ποιός γιά; 


Παλιά θυμάμαι κάμποσοι παντρεμένοι  έκαμναν ξεχωριστές διακοπές. Κλασική και η-προ κρίσεως- συζήτηση μεταξύ δύο φίλων:

-Και φέτος θα κάνετε ξεχωριστές διακοπές με τη σύζυγο;
-Α, μπα...Φέτος λέω να την  πηδηξω εγώ...



Καλού κακού, δείτε και μερικές ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση,   για να θυμηθείτε και τα ...προθερμαντικά. 



Original ενημερωτικές εκπομπές είπα ρε εθισμένοι. Κι  όχι ντοκιμαντέρ για την λαϊκή μας παράδοση περί την αγγειοπλαστική....


Αν ακόμα σας περισσεύουν κάποια χρήματα, προτείνω να βολευτείτε σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο. Με την "κυρά" στα οικοκυριά της, ως συνήθως. Ντυμένη...καμαριέρα, έτσι για αλλαγή...  Και μπορεί  τελικά το συζυγικό καθήκον,  να εξελιχθεί και στη χαρά του έρωτα!!!

Κι εσείς Έλληνες του κοινωνικού τουρισμού γρηγορείτε. Τελευταία ευκαιρία και για κοινωνικό τουρισμό...

Η τιμωρία του Γιώργου Παπανδρέου ήταν  να τον βάλουν  οι δανειστές,  να ξεδοντιάσει το κοινωνικό κράτος που εφάρμοσε ο μπαμπάς του...Όχι πείτε μου, ποιός θα μπορούσε να πετύχει κάτι τέτοιο, πλην του υιού;

Και τώρα φίλοι αγανακτισμένοι βάλτε στην πρίζα τον ...αυτόματο χειροκροτητή για να χειροκροτήσουμε αυθορμήτως τον πρωθυπουργό και τις...ημέρες του. Γιατί από έργα; Άστα να πάνε στο διάολο!

Που πας εσύ ρε χαμένε; Μιλάμε για πραγματικούς δικαιούχους του  κοινωνικού τουρισμού κι όχι για ανάπηρους μαϊμούδες...


Κράνη, όπλα, παλάσκες επώμου λοιπόν και φύγαμε για τις διακοπές μας...Α, μην το ξεχάσω: Μην αφήνετε ποτέ σημειώματα στις σελίδες ....κοινωνικής δικτύωσης,  για τις μέρες που θα λείπετε...Γιατί τα εκμεταλλεύονται και αντικοινωνικά στοιχεία...Μήτε κι ο παπούς με την καραμπίνα , φύλακας στο σπίτι είναι λύση....

Άντε και καλό καλοκαίρι ορέ πατριώτες...

(Εμείς ωστόσο εδώ, στο καθήκον. Για να σας ενημερώνουμε από τα μέτωπα το διακοπών)

Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

1 σχόλιο:

  1. Καλό καλοκαιρι 2019! Εξόρμηση και χαλάρωση στις παραλίες σαν να μην υπάρχει αυριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή