Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ (gif)




Ότι μας έρχεται εργασιακός μεσαίωνας,  δεν χωράει καμιά αμφιβολία.  Ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία και δικαιολογίες του επιπέδου: "Δεν άκουσα την ...πιστολιά κι έχασα την εκκίνηση" δεν θα γίνονται πιστευτές!


Ότι θα περνάμε και θα ξαναπερνάμε τα κόσκινα των αξιολογήσεων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέχρι να μας γίνει ο κώλος ...φέτα  από το ζόρι,  είναι μια νέα πραγματικότητα. 

Ότι θα πέφτουμε και θα αναγκαζόμαστε να  ξανασηκωθούμε  ματώνοντας τη φανέλα για τον επιούσιο,  θα πρέπει 
να το συνηθίσουμε κι αυτό,  στον αγώνα του καθημερινού βιοπορισμού.



"Τέρμα τα τεμπελόσκυλα" είπε ο Μέρκελ. Και το πήρε σερί κορδόνι κι ο Γούγκερ. 

Ή  ξυνόμαστε με τα δικά μας (εργασιακά)  νύχια από τούδε και στο εξής, ή μας παίρνει η καταρκύλα.


Με το ΦΠΑ στις ζωοτροφές να σκαρφαλώνει στον συντελεστή των ειδών πολυτελείας, στο επόμενο μεσοπρόθεσμο, θα πρέπει σ΄αυτόν τον αγώνα της αυτοεξυπηρέτησης και του αυτο...ξυσίματος,  να εκπαιδευτούν και τα κατοικίδιά μας.

Αν και πάλι, δεν είναι απολύτως εγγυημένο  από το μεσοπρόθεσμο, πως θα τα καταφέρουν να γλιτώσουν τον μπόγια. Ίσως να πρέπει να κάνουν και τα κατοικίδιά μας το κάτι παραπάνω,  για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά την διαδικασία της εκπαίδευσης των κατοικιδίων ωστόσο. Γιατί πάντοτε καραδοκεί ο κίνδυνος  στις εξετάσεις ...δεξιοτήτων για την εξασφάλιση της πιστοποίησης ...ζωής  των οικόσιτων στον ΑΣΕΠ, να απολυθεί ο εκπαιδευτής και  να προσληφθεί η...μαϊμού!  

Δεν το πιστεύετε ε; Δείτε  πως έχασε τη δουλειά της μια ιδιαίτερα γραμματέας, -πολύ αργή στο άνοιγμα της αλληλογραφίας  για να επιβιώσει σε εποχές παροξυσμού της  οικονομικής και εργασιακής κρίσης- 
από τον πολύ  καλύτερα εκπαιδευμένο οικόσιτο κούνελό της!




Κι ας πηγαινόφερναν τα πανό τους  οι συνδικαλιστές,  απειλώντας φαρδιά-πλατειά πως: "κινέζοι εργαζόμενοι,  εμείς δεν θα καταντήσουμε" 

Κι όμως: Οι κινέζικες παραγωγικότητες είναι το ζητούμενο,  στην μη ανταγωνιστική  Ελληνική οικονομία.  

Η οποία ελληνική οικονομία σημειωτέον,  χρησιμοποιούσε  τρεις  ως τα τώρα  ...κηπουρούς για μια και μόνο δουλειά. Εύγε τον πρωθυπουργό λοιπόν,  που έδωσε το καλό παράδειγμα: 


"Κλαδεύοντας" τους  δύο από τους τρεις κηπουρούς και κρατώντας μόνο τον πιο δεξιοτέχνη!!! 
Αυτόν τον δεξιοτέχνη τον κηπουρό ντε,  που θα "κουρέψει" και την...άγρια χλωρίδα αναδεικνύοντας σαν τη μύγα μέσα στο γάλα τα αυθαίρετα,  με το σκεπτικό πως δεν μπήκαν τα σπίτια στο δάσος,  αλλά το δάσος  μπήκε στα σπίτια....Και θα εισπράξει του κόσμου το τάλληρο!!!


Εύγε στον πρωθυπουργό πάντως. Που καταργεί τους κηπουρούς!  Αφήνοντας και την περιποίηση των κήπων στην...μηχανική υποστήριξη!  

Παραγωγικότητες Ασίας λοιπόν! Εκεί που τα τρένα, δεν σταματούν ποτέ. Μήτε για να αποβιβάσουν τους επιβάτες τους...



 
Μήτε για  επιβιβάσουν τους καινούριους επιβάτες.




Μα μήτε και τα αυτοκίνητα σταματούν ποτέ... Για να μη χαθεί η...παραγωγικότητα! 


Που σκατά θα πάει, θα τα συνηθίσουμε κι αυτά τα άγαρμπα φρεναρίσματα της ζωής μας! Εμείς οι ...από μέσα  στο τρένο της ανάπτυξης για!!!





Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου