Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΛΟΥ. AN APPLE HISTORI (gif)



Σύμφωνα με κάποιους, όλα ξεκίνησαν από ένα απαγορευμένο μήλο! Κι από μια γυναίκα φυσικά...
Τότε ντε, που η  πρωτόπλαστη Εύα, "παρήκουσε" την εντολή του Θεού,  να γευτεί  τον απαγορευμένο καρπό.  Και έχασαν μαζί με τον Αδάμ  την ευκαιρία,  να ζουν μόνιμα στον παράδεισο. Αναγκάζοντας τους απογόνους,  να αγωνίζονται  σ΄όλη την επίγεια ζωή τους, προκειμένου να τον ξανακατακτήσουν ! Ενώ τον είχαν τζάμπα... Κάτι σαν την Ελλάδα και τους Έλληνες...Αυτά,  σύμφωνα με την θρησκευτική εκδοχή. 

Σύμφωνα με κάποιους άλλους, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους  , ξεκίνησε κάπως έτσι... 





Και η μετεξέλιξη διαμορφώθηκε κάπως έτσι. Με το ..."καμπούριασμα",  να μην είναι σώνει και καλά,  μια παρενέργεια των γηρατειών  μονάχα...


Έχοντας προφανώς επίκτητες  αιτίες. Και να  εμφανίζεται το "καμπούριασμα" είτε  λόγω των συνθηκών εργασίας, είτε και εξ αιτίας των καθημερινών μας συνηθιών και εξαρτήσεων.


Το ανθρώπινο είδος εν πάση  περιπτώσει, πέρασε διάφορες φάσεις της εξέλιξης. Εξελίσσοντας τα τελευταία πενήντα χρόνια, ραγδαία και την τεχνολογία. 


Με σήμα κατατεθέν,  σε πάμπολλες  περιπτώσεις, ένα...σημειολογικό  μήλο! Μισοφαγωμένο αυτή τη φορά. 






Ένα μήλο που όσοι ακόμα  δεν το έχουν αποκτήσει , αλληθωρίζουν  παράφορα στη θωριά του...


Η ζωή απόκτησε πλέον ένα άλλο αλατοπίπερο. Και ιδροκόπημα για ατέλειωτα μερόνυχτα στους υπολογιστές, στα κινητά στα dawnloadings  και δε συμμαζεύεται!  Κερδίζοντας γνώσεις. Και χρόνο υποτίθεται. Είτε και σπαταλώντας το χρόνο της  ζωής μας κατ΄ άλλους. 



Με την τεχνολογία, να έχει μείνει ο μοναδικός ίσως φίλος  για πάρα πολλούς....






Νύχτα μέρα!!! Με αυτοσκοπό της ζωής μερικές φορές, το κάρφωμα πάνω σε έναν υπολογιστή. Φορητό ή..."αφόρητο" !









Ακόμα και τις επικοινωνίες τους με το όποιο θεό τους τέλος πάντων, στην τεχνολογία τις  φόρτωσαν κάποιοι....


Η τεχνολογία ωστόσο, το κατάφερε κι αυτό: Χώρεσε όλη τη γνώση της,  μέσα σε ένα κουτί. Και την συμμάζεψε, κάτω από ένα κουμπί.  Ανεξάρτητα αν κάποιοι από τους χρήστες της και στην υπερβολή τους, βάλθηκαν να "στριμώξουν"  την ίδια την ύπαρξή τους,   μέσα στο ίδιο αυτό το αναθεματισμένο  κουτί...



Σερφάροντας ασταμάτητα και μέσα  σε  ένα πλήθος, άχρηστων στην πλειοψηφία τους,  πληροφοριών. Και γκρίζων περιοχών.


Με τα νεύρα φορές-φορές, να γίνονται κομποσκοίνια,  όταν οι υπολογιστές κάνουν του κεφαλιού τους. 


Και το κάνουν πολύ συχνά αυτό,  οι άτιμοι οι υπολογιστές....












Μηχανήματα που είναι ακατανίκητα όταν μουλαρώσουν και εξακολουθούν το χαβά τους...





Πολλοί σύγχρονοι ...homus pc, δεν μπορούν να γράψουν ούτε λέξη πλέον,  με κάποιο συμβατικό  μολύβι. 

Κι όταν τύχει η ....κακιά η ώρα, αμέσως τα χέρια βγάζουν φουσκάλες. Καταφεύγοντας,  στην ευκολία τους. Προτιμώντας να χαϊδεύουν το "ποντίκι" του υπολογιστή του... 





Μόνο που  οι... παρενέργειες του "ποντικιού"  δυστυχώς δεν σταματούν εδώ...
Συνεχίζονται και ...στον ελεύθερο χρόνο μερικών-μερικών.





Νέα ήθη, νέα έθιμα παντού! Ευτυχώς πάντως,  που υπάρχουν σ΄αυτή τη ζωή και τα αειθαλή καμάκια. Ελληνικών προδιαγραφών καμάκια,   για να μη το παιδεύουμε παραπάνω! ...Που ευτυχώς, δε βλέπουν τα χεράκια των τρυφερών κορασίδων, σώνει και καλά σαν...ποντίκια! 




Πάντως, οι όποιες προσωρινές επαναστάσεις απέναντι σ΄αυτή την μηχανική εξάρτηση και υποστήριξη, στατιστικά δεν είναι παρά η εξαίρεση του κανόνα. 



Σύντομα ο τεχνολογικός εθισμός,  θα οδηγήσει τους εθισμένους στην υποταγή και το προσκύνημα της τεχνολογίας...Και στο αποπλανημένο ταξίδι....





Ταξίδι με τα καλά του και τα κακά του. Με τις ευκολίες του και τις τρικλοποδιές του...





Η τεχνολογία, βοήθησε αναντίρρητα  και στην αφύπνιση κάποιων ευαισθησιών. Όπως η ζωοφιλία για παράδειγμα. 


Ζωοφιλία  που ενέπνευσε πολλούς, να μαζέψουν   κάποια αδέσποτα από το δρόμο.  Για να τα έχουν -και να έχουν και τα ζώα- και μια συντροφιά.  Περιβάλλοντάς τα με στοργή.  Μα που να περισσέψει καμιά ώρα για την πάρτη τους; Το άλλο πάρτι του surfing στο διαδίκτυο,  είναι... non stop!


Tι να κάνουν κι αυτά τα έρμα τα οικόσιτα όμως, προσαρμόστηκαν με τα χούγια του αφέντη. "Σκοτώνοντας" κι αυτά  την ώρα τους,  σύμφωνα με το... οικογενειακό δίκαιο του σπιτιού στο οποίο ζούνε.  
Ψάχνοντας και μόνα τους φορές φορές για τροφή,  όταν οι νοικοκύρηδες τα παραμελούνε!!!



Κυνηγώντας το τίποτα και το ποτέ,    τις περισσότερες φορές ωστόσο κι αυτά με τη σειρά τους.






Ακόμα και κάποιες γάτες - ελλείψει ποντικιών στα σύγχρονα 










διαμερίσματα-  προσαρμόστηκαν ξεδίνοντας  με τα ποντίκια του υπολογιστή. 








Η ειρωνεία είναι,  πως κάποτε κοροϊδεύαμε την διδακτική μέθοδο της ...παπαγαλίας. 






Για να γίνουμε  τα πιστότερα παπαγαλάκια,  της κάθε φήμης και της κάθε αρβύλας,  που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο! 







Αντιγράφοντας και διακτινίζοντας,  συνειδητά πολλές φορές,  μέσα από σελίδες και blogs,  πολλές ασυναρτησίες.  Στο όραμα κάποιων κούφιων  "κλικ" . Ρίχνοντας ηθελημένα ή αθέλητα,  νερό στο μύλο κάποιων αόρατων κέντρων. Κέντρων  που κινούν τα νήματα της ...ενημέρωσης και της διαμόρφωσης,  της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό ανήκε αποκλειστικά στη ζώνη της τηλεόρασης. Όπως και οι σχετικές διαφημίσεις εξάλλου.... 


Για να μη λέμε μόνο τα κακά των καιρών πάντως, θα πρέπει να παραδεχτούμε και κάποια καλά της διαδικτυακής μας παγκοσμιοποίησης. Μέσα από τις κάθε λογής σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, γνωρίζεις κόσμο. Βέέέέέέέβαια!  Και μερικές φορές, γνωρίζεις  ακόμα  και τα κρυφά ταλέντα της αδερφής σου...


Εκεί που υπερτερούν εμφανώς οι υπολογιστές, είναι η μνήμη. Μια μνήμη που δεν εξασθενεί λόγω ηλικίας και Αλτσχάιμερ!   Με μια απλή αναζήτηση, μπορείς να θυμηθεί κάποιος για παράδειγμα,  το...προεκλογικό  δέντρο της κοινωνικής δικαιοσύνης του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ. 


Ενώ με μια δεύτερη λίγο πιο..σύνθετη αναζήτηση,  μπορεί να δει και την μετεκλογική  μετάλλαξή του...Και την αιφνίδια  διαφοροποίηση των στόχων του. Και τι ακριβώς εννοούσαν λέγοντας προεκλογικά:  "Γίνε εσύ η αλλαγή" 


Θέλοντας και μη,  στο παιγνίδι του πληκτρολογίου, μπήκαν με διαφορά φάσεως,  ακόμα και τα περήφανα γηρατειά. Που  τα υποχρεώνουν  οι κυβερνήσεις τους,  να διεκπεραιώνουν τις κάθε είδους δοσοληψίες τους με τις αρχές, μέσα από ένα ποντίκι!!!



Με τις γνωστές κωλοτούμπες,  σε  αυτού του είδους τις συναλλαγές, μέσα από το διαδίκτυο....











Με μια διαφορά:  Τα μηχανήματα δεν κουράζονται ποτέ...









Ώσπου, σε  κάποια στιγμή, σου παίρνουν και  το κεφάλι. Εξ... αδιαιρέτου με τη γνώση!!!









Κοντολογίς: Πολλά πράγματα της καθημερινότητάς μας,  άρχισαν και σημαδεύτηκαν από ένα  ...ταπεινό μήλο. Στον παράδεισο σε πρώτο χρόνο και μην ξεχνιόμαστε. 
Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια αργότερα,  ένα διαφορετικό μήλο,  συνεχίζει να μας  εγκλωβίζει,   ολοένα και περισσότερο.  Μέσα  στο μισάνοιχτο στόμα του...Κλείνοντας και τον κύκλο του μήλου (ή μήπως ...μύλου?)   της ανθρωπότητας...


Αν τελικά το 2012, έρθει η πολυδιαφημισμένη   συντέλεια του κόσμου,  σβήσει η ζωή στη γη,  οι... πιστοί τραβήξουν ντουγρού  για τον παράδεισό τους....  




...με τη  ζωή να επανέρχεται  στη γη,  ύστερα από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια....




....ας ελπίσουμε πως από την καταστροφή, θα διασωθεί τουλάχιστον  ένα ...Ιpad.    Που θα το κληρονομήσουν οι  επόμενοι κάτοικοι του πλανήτη γη.  Κερδίζοντας μερικές χιλιάδες χρόνια ...ποιοτικότερης ζωής. Αμήν! 






Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου