Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ: Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ!

 ΔΕΘ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ

Για την ΔΕΘ και τις σημειολογίες της,  τα είπαμε από πέρσι. Και δεν άλλαξε το παραμικρό: Αφού, ούτε Διεθνής είναι,  ούτε και έκθεση είναι πλέον η ΔΕΘ. Ένα πανάκριβα επιδοτούμενο λούνα παρκ κατάντησε.  
Και μια ...αλληλοβοήθεια και συμπαράσταση,  μεταξύ των χρεοκοπημένων επιχειρήσεων του δημοσίου. Που δεν μπορούν να σταθούν στοιχειωδώς, σε καμιά αγορά. Μεταξύ των οποίων χρεοκοπημένων,  πρώτη και καλύτερη η διοργανώτρια  Hellexpo. 

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση άφησαν και φέτος,  σύμφωνα και με την συστημική  εθιμοτυπία, τα ...διαπιστευτήριά τους   στη ΔΕΘ. 
Μα τα φετεινά διαπιστευτήρια, ήταν κομματάκι  διαφορετικά. Πήραν λοιπόν οι συστημικοί  παραμάσχαλα,  την εδώ και 30
χρόνια απασφαλισμένη βόμβα του Ελληνικού χρέους και την περιέφεραν στις συνεντεύξεις τύπου  της  βορειοελλαδικής πρωτεύουσας. Προσπαθώντας ο καθένας να την ξεφορτωθεί και να την  ενεχυριάσει στον αντικρινό του. Με τελικό αποδέκτη για τους πάντες, τον άμοιρο λαό. Που βρίσκεται εδώ και χρόνια, κρεμασμένος στα κάγκελα!!!

Οι οικονομικές οριοθετήσεις των δυο κομμάτων, ήταν οι αναμενόμενες. Με  την κυβέρνηση να επιμένει στα αποστραγγιστικά φορμπηχτικά της μέτρα εναντίον του λαού της.  Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις πολλών εγχώριων και ξένων οικονομικών παραγόντων,  πως η δοσολογία του φαρμάκου, δεν ήταν δοδολογία σωτηρίας του ασθενούς.  Αλλά  δοσολογία αυτοκτονίας με χάπια...


Και με  την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιτείνει πως έχει σχέδιο: Επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου κοντολογίς.  
Μια επαναδιαπραγμάτευση  κατά την οποία,  η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει  ούτε ένα επειχείρημα να ρίξει  στο τραπέζι. Και την οποία εκ προοιμίου,  επέρριψαν οι δανειστές. 


Αρνούμενοι κι οι δύο στο και πέντε έστω,  να δουν την αλήθεια κατάματα. Και να πουν στο λαό πως η μόνη δυνατή επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, είναι η επαναδιαπραγμάτευση  με την Ελληνική κοινωνία και μόνο. Για την δια βιασμού πλέον, εξορθολογισμένη  κατανομή των φορολογικών βαρών. 



Με την κρυφή ατζέντα της πολιτικής του πρακτέου που προκρίνουν κι οι δύο, να στρέφουν τις κοινωνικές ομάδες  της χώρας εναντίον αλλήλων.  Φέρνοντας  τη χώρα κοντά στην εμφύλια σύρραξη. 
Και μεταξύ μας: Ανάμεσα σε μια πτώχευση και σε έναν εμφύλιο, μα το Άγιο ευρώ, προσωπικά προτιμώ την πτώχευση! Γιατί η ενωμένη κοινωνία είναι αυτή που θα κληθεί  ξαναβγάλει τη χώρα στον αφρό!!!


Μια από τα ίδια και για τις υπόλοιπες μη κυβερνητικές οργανώσεις-κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου. Τους πηδαλιούχους του ποδήλατου,  σε ...νοητό ποδήλατο ντε.  Μηδενιστικές προτάσεις και στο φινάλε τζάμπα μαγκιές! 
Θα ...σκίσουν υποσχέθηκαν λίγο πολύ,  όλοι τους οι υπόλοιποι,  το μνημόνιο.  Κι ούτε γάτα ούτε ζημιά από κει και πέρα.  Για τους ...αυτοσυγχαιρόμενους του δημοκρατικού μας πολιτεύματος . 


Εντελώς παρεμπιπτόντως δηλαδή:  το μνημόνιο που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου ( συνεπώς η χώρα) και τό 'χει σημαία πλέον η τρόικα , μνημόνιο που προβλέπει την κατάσχεση της όποιας δημόσιας περιουσίας,  το διάβασαν άραγε  ποτέ τους; 



Ο φετεινός τροχός της... τύχης και των φοροεισπρακτικών μέτρων,  έκρυβε τις γνωστές ...επιμηκύνσεις της φτώχειας εδώ και 20 μήνες,  για τους φτωχούς-μόνο- Έλληνες. 

Για 7η συνεχόμενη  φορά, υπό το σκιάχτρο της χρεοκοπίας -που δεν την ξόρκισαν οι προηγούμενες έξι δέσμες των μέτρων- ο ...μεσίας Βενιζέλος "κλείδωσε" στη ΔΕΘ,   πέντε-έξι ακόμα  χαράτσια.  Της 7ης ημέρας, του μηνός Σεπτεμβρίου αυτά τα χαράτσια για να ακριβολογούμε. 
Έχοντας συν τοις άλλοις και τη βεβαιότητα ο αθεόφοβος πως ο ελληνικός λαός θα εργαστεί σκληρά και αγόγγυστα προκειμένου να εφαρμοστεί το πλάνο κι αυτής ακόμα  της εργασιακής  του εφεδρείας.  Αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει,  αν η εφεδρεία αυτή αφορά τον...κουβά των σκουπιδιών,  ή τα παρακείμενα γραμματοκιβώτια.
Γιατί την 18η του... αυτού μηνός, μας  απείλησε  πως θα  μας ρίξει κατακέφαλα κι άλλα, πρόσθετα εισπρακτικά  μέτρα. Επειδή -κατά δήλωσή του- δεν τους αφήνει η Νέα Δημοκρατία να...κυβερνήσουν. Ρε σαν δε ντρεπόμαστε!!!

Κι η τακτική του: "μονά ζυγά δικά μας" συνεχίστηκε και γι αυτόν το μήνα: Εισφορά για τους άνεργους ακόμα και από τους...άνεργους! Ισοπέδωση των επιδομάτων-άρα των μισθών,  που βαφτίστηκαν προνοητικά κάποτε επιδόματα,  για να μπορούν να κοπούν- των υπαλλήλων του δημόσιου.  Έκτακτη εισφορά  (η 41η μαζί με όλες τις προηγούμενες ) στα ακίνητα,  μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ωχ αμάν αμάν!!! 
Γκρεμίζοντας όσους φτωχούς,  προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια,  να κρατηθούν  για έναν ακόμα γύρο του θανάτου, σ΄αυτή τη μίζερη  ζωή...


Φέτος ωστόσο ο πρωθυπουργός,  δεν πήγε στη ΔΕΘ για να τάξει. Για να πάρει πίσω και τα ρέστα από τους πτωχευμένους πήγε... Και δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνουμε λεφτά στις χαρτορίχτρες,  για να μάθουμε το πότε ακριβώς θα...πεθάνουμε!!! Τώρα πια το ξέρουμε...Μα έδωσε και μια ελπίδα στον Ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός. Βέβαια!!!


Του εγγυήθηκε με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει πως: "καμιά οικογένεια δεν θα μείνει,  χωρίς έναν τουλάχιστον εργαζόμενο" Δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός!!!


Τι λες βρε πρόεδρε; Θα φτάσουν στην Ελλάδα οι άνεργοι,  τα 6 εκατομμύρια ψυχές-αριθμούς,  μας ...προανήγγειλες  από τη ΔΕΘ;  Προβάλλοντας ταυτόχρονα και  παραδίπλα του στα matrix και κάποια ηλίθια προπαγανδιστικά σλόγκαν...


Αμά τι εργαζόμενος όμως; Είλωτας από το πρωί ως το βράδυ!!! Και αντί για μισθό, ένα συμβολικό επίδομα....εργασίας!

Φέτος, έγινε απολύτως σαφές και  το μήνυμα που μας περνούσε, το προεκλογικό  δεντράκι του ΠΑΣΟΚ. Σοσιαλισμός και ξανά σοσιαλισμός: Για να ξαναβρούμε τον προσανατολισμό μας!!! Κόντρα στη...βαρβαρότητα της Ν.Δ. Και η διαβόητη αλλαγή στο βάθος, δεν ηταν παρά η προσωπική μας... υποταγή.



Τι να λέμε τώρα πρόεδρε; Πέσαμε με τα...μούτρα!!! Απ' τα σύννεφα, μη νομισθεί και τίποτα άλλο δηλαδή! 














ΕΙΔΕΣ Η ΔΕΗ;

Ενα στα 10 ελληνικά  σπίτια με κομμένο ρεύμα.  Κι αυτά τα στατιστικά,  πριν από τον έκτακτο φόρο επί των ακινήτων!


 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΗ, το 8% των καταναλωτών, καθυστερεί να πληρώσει το λογαριασμό περίπου για ένα εξάμηνο, ενώ το 2%, αδυνατεί να  πληρώσει τους ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς και πέραν του εξαμήνου. Με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών των καταναλωτών, να ανήκουν στα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα  της κοινωνίας. Κι ανάμεσά τους, κι ένα πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων.  Που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς (παρεμπιπτόντως) και του ρεύματος!

Από την επιχείρηση επισημαίνεται ότι από τα 250.000 νοικοκυριά,  στα οποία λόγω χρεών διέκοψε η ΔΕΗ την παροχή ρεύματος, περίπου 100.000 δεν επανασυνδέθηκαν. Με αποτέλεσμα,  να απαξιώνεται καθημερινά η αξία της πάλαι ποτέ κραταιάς επιχείρησης της ανάπτυξης.

 
Υπέρογκες θεωρούν οι καταναλωτές, αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της επιχείρησης, τις έμμεσες επιβαρύνσεις που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς του ρεύματος: 13% ΦΠΑ, 1,2 δισ. ετησίως για δημοτικά τέλη, 300 εκατ. ευρώ υπέρ ΕΡΤ, πρόσθετα ειδικά τέλη, φόρος κατανάλωσης φόρος δικαιωμάτων τελωνειακών. κλπ.-κλπ.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, προστέθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και το νέο έκτακτο χαράτσι για τα ακίνητα. Βρε μπας κι ήρθε η ώρα να κατεδαφίσουμε και τα εργοστάσια της επιχείρησης; 
Και να γυρίσουμε-που ούτως ή άλλως πολλοί  επέστρεψαν κιόλας  στις ρίζες του.... πολιτισμού της γκαζόλαμπας- στην προηγούμενη -εν όπλοις- Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα ; 

Αξιότιμοι κυβερνήτες της κυβέρνησης των lap-top, οι Έλληνες, ήταν και παραμένουν  περήφανοι,  να το τραβήξουν το ρημάδι το κουπί για τη χώρα τους...Μόνο που τους πήρατε και τα κουπιά πανάθεμά σας.   Με όλα τα προηγούμενα εισπρακτικά μέτρα,  που επιβάλλατε μέσω των εκλεγμένων μας κυβερνήσεων.  Στις προηγούμενες πέντε δόσεις του έρμου του δανείου σας,  που να πάρει ο διάολος!!!

Υ.Γ. : Επειδή το blog εξειδικεύεται στις ...προβλέψεις και επειδή πολλοί αναγνώστες μας αγωνιούν για τα επόμενα και μεθεπόμενα μέτρα που θα μας έρθουν κατακέφαλα, αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά στις προβλέψεις  επί των φορολογικών μας,  δύο ολόκληρα χρόνια πριν παρακαλώ...Και πολύ πριν τα μνημόνια κι όλα τα συμπαραμαρτούντα!


http://vavelhaber.blogspot.com/2009/12/blog-post_9383.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου