Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΤΑ ....ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΙΕΦΥΓΑΝ











 
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΟΗΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ; ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;




Οικογένεια Ρότσιλντ




Διακεκριμένη οικογένεια γερμανοεβραίων τραπεζιτών, με σημαντική επιρροή στην οικονομικοπολιτική ιστορία της Ευρώπης.
Γενάρχης της δυναστείας θεωρείται ο Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ (1743-1812), ο οποίος έλαβε το επίθετο Ρότσιλντ (στα γερμανικά «κόκκινη ασπίδα») από το σήμα της επιχείρησης του πατέρα του, που διατηρούσε ενεχειροδανειστήριο στη Φραγκφούρτη, όπου και γεννήθηκε. Ο Μάγερ εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως οικονομικός σύμβουλος του εκλέκτορα της Έσης και έστησε την πρώτη του επενδυτική τράπεζα στη γενέτειρά του.


Πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και ίδρυσε υποκαταστήματα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, με επικεφαλής τους πέντε γιους του: Άμσελ Μάγιερ Ρότσιλντ (1773-1855) στη Φραγκφούρτη, Σάλομον Μάγιερ Ρότσιλντ (1774-1855) στη Βιέννη, Νάθαν Μάγιερ Ρότσιλντ (1777-1836) στο Λονδίνο, Κάλμαν Μάγιερ Ρότσιλντ (1788-1855) στη Νάπολη, Τζέιμς Μάγιερ Ρότσιλντ (1792-1868) στο Παρίσι. Βασικός κανόνας του πατρός Ρότσιλντ, την οποία μετέδωσε στα παιδιά του, ήταν ότι οι επιχειρήσεις δεν θα έπρεπε να ξεφύγουν από τα χέρια της οικογένειας, που θα τους επέτρεπε να κρατήσουν σε πέπλο μυστικότητας το μέγεθος του πλούτου τους και τα επιχειρηματικά τους επιτεύγματα.



Μεγάλη ώθηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ρότσιλντ έδωσαν η Γαλλική Επανάσταση και οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι (1792-1815). Την περίοδο αυτή χρηματοδοτούσαν με δάνεια τα διάφορα εμπόλεμα μέρη και εμπορεύονταν σιτηρά, βαμβάκι, αποικιακά προϊόντα και όπλα. Είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο αντιπροσώπων και συνεργατών, που περιλάμβανε ιδιωτικό ταχυδρομείο και υπηρεσία πληροφοριών. Λέγεται ότι το δικό τους κατασκοπευτικό δίκτυο πληροφόρησε το Λονδίνο για τη νίκη του Ουέλινγκτον στη Μάχη του Βατερλό, μία μέρα πριν από την άφιξη των στρατιωτικών αγγελιοφόρων. Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841.
Αργότερα, προσαρμόστηκαν με επιτυχία στις νέες συνθήκες τις βιομηχανικής επανάστασης και πραγματοποίησαν σημαντικές επενδύσεις στους σιδηροδρόμους, σε ανθρακωρυχεία, στη σιδηρουργία και τη μεταλλουργία, ενώ κατέκτησαν σημαντική θέση στο εμπόριο πετρελαίου και μεταλλευμάτων. Στα τέλη του 19ου αιώνα, με την άνοδο των μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών τραπεζών έχασαν την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία τους, αλλά παραμένουν μέχρι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια τραπεζική αγορά.


Οι Ρότσιλντ χρηματοδότησαν την εγκατάσταση Εβραίων στην Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ. Άλλωστε, ένας Ρότσιλντ ήταν ο πρώτος παραλήπτης της Διακήρυξης Μπάλφουρ, με την οποία η Μεγάλη Βρετανία εξέφραζε τη θέλησή της για τη δημιουργία εβραϊκού κράτους στην Παλαιστίνη.


Οι Ρότσιλντ είναι μία από τις αγαπημένες ασχολίες των συνωμοσιολογούντων. Τους έχουν κατατάξει στους «Πεφωτισμένους» («Illuminati»), τις 13 οικογενειακές δυναστείες που κυβερνούν τον κόσμο, μαζί με τους Ροκφέλερ, τους Ντιπόν, τους Βάντερμπιλντ, τους Μπους κ.ά. Ο σπουδαίος αμερικανός ποιητής, αλλά και δεδηλωμένος φασίστας, Έζρα Πάουντ, μέσα από τις ραδιοφωνικές του εκπομπές στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υποστήριζε ότι οι Ρότσιλντ συμμετείχαν σε μια κλίκα τραπεζιτών που προκάλεσαν τους δύο παγκόσμιους πολέμους για να αποκομίσουν μεγαλύτερα κέρδη.


ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ : ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ Ή ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Μπορεί για την Άγκελα Μέρκελ να μην υφίσταται θέμα ευρωομολόγων, τουλάχιστον επισήμως, ωστόσο ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζότζεφ Στίγκλιτς διαμηνύει στο ΒΒC ότι το ευρώ θα είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει χωρίς τη θέσπιση τους, φτάνοντας στο σημείο...
να δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερο από τη Γερμανία να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη αν διαφωνεί με τα ευρωομόλογα! Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει ο αμερικανός οικονομολόγος, και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, η έλλειψη δημοσιονομικών περιθωρίων στις χώρες της Ευρωζώνης που πλήττονται περισσότερο από την κρίση χρέους θα εντείνει το πρόβλημα, εκτός και αν βρεθεί λύση. Ο Στίγκλιτς δήλωσε ότι η Γερμανία θα υποστεί «σοβαρές συνέπειες» αν οι προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης αποτύχουν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα ήταν πιο επωφελής για την επιβίωση του ενιαίου νομίσματος, αν οι Γερμανοί, και όχι μια ταραγμένη χώρα της Ευρωζώνης όπως η Ελλάδα, αποχωρούσαν από το ευρώ! «Εάν η Ευρώπη αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει περνά μέσα από κάποιο ταμείο σταθεροποίησης ή ταμείο αλληλεγγύης, με τη μορφή ευρωομολόγων, τα οποία η Γερμανία δεν θέλει, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα πρέπει να αποχωρήσει» είπε ο τιμηθείς με το Νόμπελ Οικονομίας 2001.

 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ: ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ 

Οργίου  φοροδιαφυγής συνέχεια: Αστρολόγος με 4 εκατ. ευρώ, και κομμωτής με 1,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα! 

Μπορεί και πάλι στην κορυφή της λίστας με τους πρωταθλητές της φοροδιαφυγής να φιγουράρουν τα ονόματα 6 γιατρών που είχαν ... ξεχάσει να δηλώσουν καταθέσεις 11 εκατομμυρίων, όμως υπάρχουν και άλλες ειδικότητες που αποδεικνύονται εξίσου ...κερδοφόρες!
Από τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες του ΣΔΟΕ στις τραπεζικές καταθέσεις “υπόπτων” βγήκαν ... λαβράκια. Συνολικά 70 εκατομμύρια ήταν... ξεχασμένα σε λογαριασμούς.
Ένας ιδιοκτήτης super market δεν μπορούσε να δικαιολογήσει... 35 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα και άλλα 15 οι ιδιοκτήτες μιας τεχνικής εταιρείας. Φυσικά δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν ούτε πως τα απέκτησαν, ούτε και γιατί δεν τα δήλωσαν για να πληρώσουν τον ανάλογο φόρο.
Ανάμεσα στους 2.000 μεγαλοκαταθέτες που έβαλε στο “μικροσκόπιο” το ΣΔΟΕ ξεχωρίζει και ένας πασίγνωστος αστρολόγος, που μάλλον έβλεπε το... χρήμα, αλλά τα άστρα δεν του έδειξαν και το... ΣΔΟΕ που ερχόταν.



Οι άνδρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος λοιπόν βρήκαν στην τράπεζα σε λογαριασμούς του ούτε λίγα ούτε πολλά τέσσερα εκατομμύρια, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε δηλώσει εισόδημα... μηδέν!
Ένας κομμωτής που δεν δήλωνε ... άπορος όπως ο αστρολόγος, είχε δηλώσει καταθέσεις ξεχνώντας το ποσό... των του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ και ένα μεγάλο τουριστικό γραφείο που ενώ νοίκιαζε πολυτελείς βίλες κερδίζοντας 15.000 ως και 30.000 τη βδομάδα, απλά ... ξεχνούσε να κόψει αποδείξεις!

Horst Reichenbach> Αυτός είναι ο νέος Διοικητής της Ελλάδας!

ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Ένας Γερμανός και ένας Έλληνας, ο Χορστ Ράιχενμπαχ και ο Γιώργος Γλυνός, αναλαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου τα… κλειδιά της ελληνικής κυβέρνησης, μετά από την πρόταση του Ζ.Μ. Μπαρόζο που υιοθέτησαν οι «15», μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Η έλευση Ράιχενμπαχ στην Αθήνα αλλάζει εκ βάθρων τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και δεν αποτελεί μόνο μία διαδικαστική αλλαγή, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου. Εγκαθίσταται σε ρόλο τοποτηρητή του συνόλου της ελληνικής κυβέρνησης μία ομάδα Ευρωπαίων τεχνοκρατών που θα ελέγχουν σημείο προς σημείο το Μεσοπρόθεσμο. Το μείζον είναι ότι δεν θα έχει στη δικαιοδοσία της μόνο την επιτάχυνση εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων όπως (για ευνόητους λόγους) έλεγε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα και θα αναφέρεται αποκλειστικά στους Μπαρόζο και Ρεν έχοντας τη δυνατότητα ακόμα και να διακόπτουν την πορεία δανεισμού της Ελλάδας, εφόσον θεωρήσουν ότι συντρέχει λόγος.

Είναι ενδεικτικό ότι υπουργοί με τους οποίους συνομίλησε ο Τύπος της Κυριακής δεν γνωρίζουν ακόμη το ρόλο αυτής της ειδικής ομάδας υπό τον κ. Μπαρόζο, γνωρίζουν όμως -όπως χαρακτηριστικά έλεγαν- ότι από εδώ και στο εξής θα αναφέρονται στον κ. Ράιχενμπαχ και τον κ. Γλυνό που θα έχουν και το δικαίωμα του τελικού Ο.Κ. για κάθε κυβερνητική απόφαση που αφορά στο Μεσοπρόθεσμο. Από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την κοινωνική πολιτική στην Υγεία, στην απασχόληση και την παιδεία.
Ο κ. Ράιχενμπαχ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Ε. ως επικεφαλής της ειδικής ομάδας (task force) που σύστησε ο Ζ.Μ. Μπαρόζο, και ο κ. Γλυνός -σύμβουλος του πρωθυπουργού επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, γνωρίζει, λένε, όσο λίγοι στην Ελλάδα την Ε.Ε. και τον τρόπο που λειτουργεί η περίφημη «γραφειοκρατία των Βρυξελλών»- ως επικεφαλής της αντίστοιχης ελληνικής ομάδας θα είναι οι άνθρωποι που από εδώ και στο εξής θα έχουν τον τελευταίο λόγο και αυτό απέχει παρασάγγας από τα περί «τεχνογνωσίας για την επιτάχυνση της εκταμίευσης του ΕΣΠΑ», που λέει δημοσίως η κυβέρνηση, με προφανή στόχο να αποφευχθούν αντιδράσεις εκτός αλλά και εντός της κυβέρνησης για τα πραγματικά όρια δικαιοδοσίας αυτής της ομάδας.

Μόνιμα μέλη της ομάδας Ράιχενμπαχ θα είναι στελέχη που θα υποδείξουν από το δικό τους στελεχιακό δυναμικό επίτροποι όπως οι Ολι Ρεν, Τσάρλι Μακ Κρίβι κ.ά., ενώ τη σύνθεση της ελληνικής task force που θα είναι ο άμεσος συνομιλητής των Ευρωπαίων τοποτηρητών θα επιλέξει ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Γ. Γλυνός, από τις ήδη υπάρχουσες ομάδες των υπουργείων. Το όλο σχήμα θα λειτουργεί υπό τη στενή παρακολούθηση του ιδίου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η ομάδα του κ. Ράιχενμπαχ, του Γερμανού συνταξιούχου που ξεκίνησε από υπάλληλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έφτασε μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια των Βρυξελλών και περιγράφεται ως ένας πολύ σκληρός τεχνοκράτης, θα έχει μόνιμο γραφείο στην Αθήνα και είναι ενδεικτικό ότι στο γραφείο του θα γίνονται πλέον και οι συναντήσεις των υπαλλήλων της Τρόικας με τα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους τρίμηνους ελέγχους.
Οι υπουργοί στέκονται με επιφύλαξη απέναντι στην ευρωπαϊκή task force, αλλά και τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Γ. Γλυνό, για δύο λόγους.

Πρώτον, διότι αναγνωρίζουν ως «καπέλο» την εγκατάστασή τους στην Αθήνα, πολύ περισσότερο όταν επικρατεί μυστικότητα από Βρυξέλλες και Μαξίμου γύρω από τις πραγματικές αρμοδιότητές της και τα όρια της δικαιοδοσίας της.
Δεύτερον, διότι αναγνωρίζουν στη σύσταση αυτής της ομάδας τη φράση του Γερμανού υπουργού κ. Σόιμπλε, περί μείωσης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας.
Το who is who του Γερμανού τεχνοκράτη
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Αμβούργο και το Κίελο. Γερμανός διπλωμάτης, συνταξιοδοτήθηκε μετά από μακρά πορεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία συνετέλεσε μέχρι και γενικός διευθυντής. Αμεσος συνεργάτης και πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο. Αυτός είναι και ο λόγος που τον επανέφερε σε θέση – κλειδί, όπως ο επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου στην Ελλάδα. Πλήθος δημοσιευμάτων στο διεθνή Τύπο μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι αναλαμβάνει -ως επιλογή Μπαρόζο- την ομάδα εργασίας με έδρες τις Βρυξέλλες και την Αθήνα, τον συνδέουν με το ενδιαφέρον των Γερμανών για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από τα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας στη γραφειοκρατία των Βρυξελλών
Ο Γιώργος Γλυνός είναι εξήντα ετών, αντιστασιακός φοιτητής και ένα από τα θύματα των βασανιστών της περίφημης Μπουμπουλίνας την περίοδο της Χούντας. Το 1968 αποφυλακίστηκε και τότε γνώρισε τον Μίκη Θεοδωράκη. Λέγεται ότι ήταν ένας από τους συντάκτες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, ήταν μέλος της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στις Βρυξέλλες, στις δύο ελληνικές προεδρίες (1983 και 1988) και σύμβουλος του Κ. Σημίτη, όταν ήταν υπουργός Οικονομίας και εφάρμοσε το πρόγραμμα λιτότητας της διετίας 1985 – 1987. Αργότερα, διετέλεσε σύμβουλος της πρώτης Ελληνίδας επιτρόπου Βάσως Παπανδρέου και στην πενταετία 1999-2004 ήταν άμεσος συνεργάτης της Α. Διαμαντοπούλου όταν η σημερινή υπουργός Παιδείας ήταν επίτροπος. Τότε γνωρίστηκε με το σημερινό Ευρωπαίο επίτροπο Ολι Ρεν αλλά και το σημερινό πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

 TO ΠΑΣΟΚ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΙ Ο ....ΕΡΜΟΛΑΟΣ (ΕΡΜΟΣ-ΛΑΟΣ) ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011



Μόνο πολιτικές ευθύνες την περίοδο 2002-2009 διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ



Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες των υπουργών Εθνικής Αμυνας της περιόδου 2002-2009 σχετικά με τις συμβάσεις των υποβρυχίων διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ στην έκθεση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων...


«Οι ευθύνες αυτές αναδείχθηκαν έντονα για την περίοδο 2006-2009, δεν προέκυψαν όμως στο παρόν στάδιο στοιχεία για περαιτέρω έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες», αναφέρουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.


Υπενθυμίζεται ότι το πόρισμα της Επιτροπής για το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την περίοδο 2002-2009 παραδίδεται σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής.


naftemporiki

Read more: http://www.enimerwsi.com/2011/08/2002-2009.html#ixzz1UEEfMXT9


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου