Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Καρναβάλια: Με στολή ή χωρίς; (χρονογράφημα)

***Απόκριες ξανά μανά και συμβάλλουμε με ιδέες στο πρόβλημα που έχει κάποιος κόσμος: Πώς πρέπει να μασκαρευτεί δηλαδή, ακολουθώντας το έθιμο. Οι προτάσεις μας για φέτος, είναι να μην μασκαρευτείτε σε πρόσωπα. Αλλά σε… ιδανικά! Για «ξεκάρφωμα».

*** Μια μασκαράτα για μερικούς Υπουργούς, είναι η μεταμφίεση σε Κυβερνητικό Έργο. Το μόνο που χρειάζεται σ΄αυτή την περίπτωση, είναι μια στολή… Facebook. Εκεί ντε, όπου κάμποσοι κυβερνητικοί, εξαντλούνται και εξαντλούν το… έργο τους, με καριέρα στις Κατινιές τους.

*** Προσωπικά, με εξιτάριζε ανέκαθεν η ιδέα να ντυθώ… ιδεολογία! Ιδεολογία ντυθείτε κι εσείς. Αριστερή, δεξιά, κεντρώα ιδεολογία, ότι τραβάει τέλος πάντων οι ψυχή σας. Για όσους μετεωρίζονται σε πολλές ταυτόχρονες ιδεολογίες, υπάρχει το πρότυπο Παπαχριστόπουλος! Χωρίς κανένα λίφτινγκ! Απλά λίγο υφάκι χρειάζεται κι ένας καθρέφτης!

*** Αν ντυθείτε UFO, πολλοί θα αναγνωρίσουν τους εαυτούς σας πάνω σας: Από κάποιες θρυλικές μορφές του κοινοβουλίου, μέχρι και κάποιες αντίστοιχες μορφές της εκκλησίας!

***Πολύ της μόδας τελευταία είναι η αντισυνταγματικότητα. Αν θέλετε να την παραστήσετε, αρκεί το σουρωτήρι για τα μακαρόνια από την κουζίνα σας. Και απλά γράψτε πάνω του: «Σύνταγμα της Ελλάδας.»

*** Δημοκρατία! Μα τι όραμα και ιδανικό θεέ μου! Ιδανική αναπαράσταση της υβριδικής δημοκρατίας είναι να ντυθείτε με μια ασπρόμαυρη φόρμα. Χωρισμένη στα δύο χρώματα πατόκορφα. Κρατώντας στο ένα χέρι ένα κάρβουνο και στο άλλο ένα …διαμάντι!

***Πολλοί μπορεί να μην καταλάβουν την σημειολογία μα όσοι γνωρίζουν πως και το διαμάντι κάρβουνο είναι, θα προβληματιστούν σε ποιο ακριβώς χέρι πρέπει να είναι το κάρβουνο: Στο άσπρο ή στο μαύρο;
Για τη συνέχεια "κλικ" στον σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου