Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

12μηνος ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2017:


 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2017.

*Ο περσινός...οικονομικός καζαμίας που έγραψε για το 2017 ο Τσίπρας, διαψεύδεται πανηγυρικά από τους πρώτους κιόλας, μήνες. Συμπέρασμα: Ο δικός μου ο καζαμίας, καλύτερος! 
*Εξαρθρώνεται το «κύκλωμα με τη φαλτσέτα» που είχε κλέψει πάνω από 1500 κινητά τηλέφωνα. Που ξεκλειδώνουν με το δακτυλικό αποτύπωμα. Τα θύματα, μπορούν από Δευτέρα, να περνούν από τη ΓΑΔΑ για αναγνώριση του κινητού τους και παραλαβή και του… δακτύλου τους!
*Μετά από πολύχρονες έρευνες στην Ικαρία , όπου καταγράφονται οι περισσότεροι αιωνόβιοι της Ευρώπης, Αμερικανοί επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η Μεσογειακή δίαιτα, είναι συνταγή μακροζωίας. Κάτι που βλάπτει αφάνταστα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας! Μετά απ΄αυτό, στο νησί ξεριζώνεται η τοπική χλωρίδα, σφάζονται όλα τα ζωντανά και στους κατοίκους θα χορηγούνται πλέον δωρεάν «βρώμικα» φαγητά, από όλες τις αλυσίδες των «βρώμικων». Που διατάσσονται να ανοίξουν φαγάδικα στο νησί.
*Οι κοινωνικές τάξεις… αναπροσαρμόζονται για μια ακόμα φορά στην Ελλάδα. Ένα ακόμα εκατομμύριο πολίτες μέσα στο πρώτο δίμηνο, υποβιβάστηκαν από την τάξη των φτωχών στην τάξη των πάμφτωχων! Η Εκκλησία, ελλείψει δωρεών, περιορίζει και τα συσσίτια υποβιβάζοντάς τα σε… αρτοκλασίες. Οι πιστοί προσεύχονται να μην λείψει τελικά και άρτος και περιοριστούν σε σκέτες ….κλασίες!
*Η ατμόσφαιρα, μυρίζει ολοένα και πιο έντονα εκλογές. Η πανάρχαια πολιτική τάση που κυριαρχεί στην κεντρική σκηνή και πάλι ωστόσο λέγεται: Προηγούμενο-λογία...



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017


*Κατ΄ εντολή του Υπουργού Οικονομικών, το 2017 στην Ελλάδα θα μας «μπει» τα Θεοφάνεια! Το 2016, παρατείνεται για μια εβδομάδα, για να πληρώσουν οι Έλληνες τα τέλη κυκλοφορίας και τον ΕΝΦΙΑ του μηνός Δεκεμβρίου. Για να "κλείσει" και ο προϋπολογισμός του 2016.-
*Στο πρώτο eurogroup της χρονιάς, έχουμε ξανά την τιμητική μας. Οι Υπουργοί Οικονομικών των δανειστών, αποφασίζουν πως υπήρξε παραβίαση του μνημονίου και κακώς δόθηκαν στους συνταξιούχους τα βοηθήματα. Κι αυτά πρέπει να επιστραφούν! Έντοκα! Ο Τσακαλώτος προτείνει «έντιμο συμβιβασμό» και επιστρέφει στην Αθήνα.-
*Σε σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου τα Θεοφάνεια, η Κυβέρνηση ψάχνει τα ισοδύναμα! Ο Πρωθυπουργός για μια ακόμα φορά, δεν τρέχει απλά, μα...πηδάει! Σαν βάτραχος. Πιο γρήγορα κι από τη σκιά του! Βγάζει λοιπόν πωλητήριο για τα απομεινάρια της κρατικής περιουσίας και στο τέλος, πουλάει και τον… Σκουρλέτη! Μισοτιμής στο Λαφαζάνη! Έτσι δεν περνάει η πρόταση του Σόϊμπλε να θεωρηθεί έντοκο δάνειο το βοήθημα των Χριστουγέννων στους συνταξιούχους και να επιστραφεί σε πέντε δόσεις.
*Οι Τούρκοι, εκμεταλλευόμενοι τις Αλκυονίδες μέρες, διοργανώνουν «κρουαζιέρες» πλέον μεταναστών στα Ελληνικά νησιά μα χωρίς επιστροφή! Οι μη κυβερνητικές οργανώσεις ψάχνουν να νοικιάσουν σπίτια για τους μετανάστες. Για καλή τους τύχη, υπάρχουν πολλά εγκαταλειμμένα! Εκατόν πενήντα χιλιάδες σπίτια από... αποποίηση κληρονομιών, είναι ήδη ετοιμοπαράδοτα!!! Μα επικουρικά, στο τέλος του μήνα ανακοινώνεται και ο δεκαπλασιασμός του ΕΝΦΙΑ για την επόμενη δεκαετία! Έτσι οι Έλληνες χαρίζουν μαζικά τα σπίτια τους στην εφορία και μεταναστεύουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς στα νησιά.
(Ες... αύριον: Ο Φεβρουάριος του 2017)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου