Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2017 / ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017




Ο Απρίλιος είναι ο μήνας της Πασχαλιάς για την Ελλάδα. Και δεν πα' να κουρεύονται οι εκλογές? Που είναι και μια εβδομάδα μετά το Πάσχα? Σε μια εβδομάδα, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει εξάλλου???
Το Ινστιτούτο του Καταναλωτή, υπολόγισε πως το φετινό Πασχαλιάτικο Τραπέζι, για μια τετραμελή ελληνική οικογένεια, θα κοστίσει από 220, μέχρι 385 €… Με μια αντιστοίχηση του γιορτινού τραπεζιού, με τις ώρες δουλειάς κάποιων τυχαίων επαγγελμάτων, προκύπτουν τα εξής ενδιαφέροντα: 
*Ένας επιδοτούμενος από τον ΟΑΕΔ άνεργος, θα πρέπει να ξοδέψει το επίδομα ανεργίας ενός μήνα, για το φαγητό μιας μέρας. Ενώ ένας… επιδοτούμενος από την προηγούμενη λαμογιά του... χλιδάνεργος, θα πρέπει να ξοδέψει μόνο λίγο απ΄ το χρόνο του. Για μια ανάληψη απ΄ το… cash –card της γειτονιάς του.
Μα ένας μακροχόνια άνεργος, δεν μπορεί πλέον μήτε και σε στρατόπεδο να παει να τσικνήσει! Μιας κι αυτά τα έθιμα καταργήθηκαν λόγω λιτότητας. 
*Ένας δημόσιος υπάλληλος –χωρίς... κουτάλα και μίζα- πρέπει να εργαστεί από 8 έως και 10 ολόκληρες μέρες! Ενώ για τους πιο "παλιούς" συναδέρφους τους, θα πρέπει να χτυπάνε για 5 επίσης ημέρες την κάρτα της παρουσίας τους, οι συνάδελφοί τους... Το... προσωπικό ασφαλείας της δημόσιας υπηρεσίας που αφήνουν στο πόδι τους ντε. Απεναντίας, ένας επίορκος δημόσιος υπάλληλος με κουτάλα και μίζα, θα ξοδέψει μια… μικρομεσαία μίζα, για το Τραπέζι. Με το τραπέζι στρωμένο, μακριά από τα... αδιάκριτα μάτια ίσως. Στη Χαβάη ενδεχομένως. Όπου θα πάει, με πτήση τσάρτερ!
*Ένας αστυνομικός, θα πρέπει να… δέρνει, κατ’ εντολήν της κυβέρνησης, για …3 μέρες τους πεινασμένους διαδηλωτές. Για να στρώσει κώλο στο δικό του τραπέζι. 
*Το φετινό τραπέζι για να στρωθεί, χρειάζεται 186 ώρες εργασίας (χώρια τα άγραφα νυχτέρια) ενός παγκοσμίως άγνωστου χρονογράφου-όπως η αφεντιά μου καλή ώρα. 
Μα μόλις 7 λεπτά κι 11 δευτερόλεπτα εργασίας, για μια ....γάτα της δημοσιογραφίας. Που ξέρει και ...γράφει στοχευμένα. Και μόλις 3 δέκατα του δευτερολέπτου, για έναν …δημοσιογράφο της διαπλοκής. Με δέκα κρατικές διαφημίσεις στην καθισιά του!
*Με την υποσημείωση εδώ, πως ο δημοσιογράφος της διαπλοκής, απαιτεί και την τραπεζαρία. Ως δώρο. Από μαόνι κατά προτίμηση! 
Κι ένα σπίτι, για να βάλει κάτω από ένα κεραμίδι την τραπεζαρία. 
Με μια ...γούρνα για τα βρόχινα νερά (ευρύτερα γνωστή και ως πισίνα) στην πίσω αυλή. Κι ας πάει στο διάολο ας πάει! 
*Ο ...τετιμημένος άγνωστος δικηγόρος, θα πρέπει να ξεπετάξει, ένα συναινετικό διαζύγιο, για να γευτεί τον οβελία σε τρεις συνεδριάσεις! Ενώ ένας δικηγόρος του... διαόλου με μία μόλις τηλεοπτική εμφάνιση -ετησίως- θα στρώσει το Πασχαλιάτικο τραπέζι, με 8 λεπτά παρουσίας του στη Χριστίνα Λαμπίρη.
Ή, με 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα παρουσίας, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου! (Η διαφορά της χρονο-απασχόλησης, προκύπτει από τα μηχανάκια της AGB... Και δεν είναι μεροληψία)
*Το γιορτινό τραπέζι για μια ταλαντούχα τηλεπαρουσιάστρια της show biz, γεμίζει με 3 ώρες και 15 λεπτά εργασίας της…
Ενώ για μια… λιγότερο ταλαντούχα τηλεπαρουσιάστρια, μα κυβισμού βυζ-show, θα απαιτηθεί, το βάθεμα και το...πλάτεμα του ντεκολτέ της. Από 2 έως 6 πόντους. Για μια τηλεπαρουσιάστρια "παλιάς κοπής" πάντως, θα απαιτηθεί επιπροσθέτως και το κόντεμα της φούστας της! Από.. 5 έως και 55 εκατοστά. Για να ξεφεύγει το μάτι και από τα λίφτινγ!
*Ένας απλός γιατρός του ΕΣΥ, θα ξοδέψει ένα μικρομεσαίο φακελάκι, για να στρώσει το Πασχαλιάτικο τραπέζι του.
Ενώ, ένας μεγαλο-γιατρός του ΕΣΥ, θα ξοδέψει μονάχα το… γραμματόσημο απ΄ το φακελάκι…
Ένας πανεπιστημιακός χειρουργός του ΕΣΥ ωσαύτως, θα εξαργυρώσει το τραπέζι του με εργασία, μόλις 9 δευτερόλεπτων κι 8 δεκάτων του δευτερολέπτου!
Σημείωση: Ζητάμε συγνώμη απ΄ τους μεγαλο-χειρουργούς των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, γιατί οι υπολογισμοί γι αυτούς θα καθυστερήσουν… Μέχρι να εφευρεθούν τα χρονόμετρα, που μετράνε τα…. δισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.
*Ένας βουλευτής, δε θα χρειαστεί να εργαστεί καθόλου για το γιορτινό του τραπέζι. Γιατί μια ζωή… του κάνουμε «ορίστε», όλοι εμείς οι υπόλοιποι!
Για τους …ακατάδεχτους βουλευτές όμως -που φοβούνται μη κατηγορηθούν για διαπλοκή αν κάτσουν στο τραπέζι που τους κάνουμε εμείς οι απλοί λαϊκοί- θα απαιτηθούν τρία λεπτά, μιας…. συνεδρίασης της βουλής! Απ΄ την οποία ωστόσο μπορούν… και να απουσιάζουν!
*Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των οικονομικών συντακτών μας, για την κοστολόγηση του γιορτινού τραπεζιού και των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ, δυστυχώς δεν κατορθώθηκε κάποιος συσχετισμός: εργασίας και γιορτινού τραπεζιού… 
Μέχρι την επόμενη Πασχαλιά, ελπίζουμε να χτυπήσουν καμιά κάρτα κι οι συνδικαλιστές... Για να έχουμε κι έναν παρανομαστή στο κλάσμα βρε αδερφέ...
*Άνεργοι, αγάντα! Η ελληνική οικογένεια και πάλι θα μεγαλουργήσει! Εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, κουράγιο: Αν και όταν πληρωθείτε, πάτε ετεροχρονισμένα και σε μια ταβέρνα. Με σκέτα παϊδάκια! 
*Στις φετινές δύσκολες γιορτές , είναι ξεκάθαρο ποιοί συμπατριώτες μας, θα τιμήσουν …το ήθος και το έθιμο! 
Μιας κι οι περισσότεροι συνέλληνες, είναι σε αδυναμία να τιμήσουν το… έθιμο! Μένοντας-ευτυχώς- στο … ήθος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου