Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΤΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ!


Πόσο κοστίζει μια φρεγάτα; Οέο; 

Ερώτηση κρίσεως  για τους νομομαθείς,  περί τα δίκια της θάλασσας και άλλα σχετικά: Τα νησιά αυτά, θα έχουν δική τους (πουλημένη) υφαλοκρηπίδα; Και δική τους (πουλημένη) ΑΟΖ; Κι αν στην...νοητή ευθεία τους βρεθεί...πετρέλαιο λόγου χάριν;
Και για όσους διαβάζουν- ή ακούν- καθυστερημένα την προσφώνηση της Άννας Ψαρούδα Μπενάκη στον ενεοεκλεγέντα (τότε) Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.
Η Ελλάς μη....ευγνωμονούσα πλέον;


Μα τι ψευτοπατριωτισμοί μ΄έπιασαν αυτή την ώρα μωρέ; Τα μάτια  μας 14 στις.... φοροδιαφυγές μας εμείς!




Υπάρχει χειρότερο πράγμα από μια πανικοβλημένη κυβέρνηση;










Σαφέστατα!  Μια ...πελαγωμένη από την ταχύρρυθμη αποτυχία της κυβέρνησης αντιπολίτευση!


 Ο κύκλος του χρήματος!

Τι κι αν εξισωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης; Το ΚΚΕ,  θα μοιράσει το 1.000.000 βαρέλια πετρέλαιο που του..."δώρισε" ο Σαντάμ,  στον φτωχό  λαό!!! Εντάξει Αλέκα;

Μη μου παραπονιέστε! Να που εγκαινιάζονται και έργα σε εποχές σκληρής λιτότητας! Αμέ!


Αθάνατε Μπερλουσκόνι!
 

Με την  Real news,  έχουμε τις ίδιες... πηγές κατά πως φαίνεται! Μόνο που εμείς τις είχαμε...πρώτοι. Και πιο συγκεκριμένα,  από τα μέσα Μαίου,  όπου δημοσιεύσαμε τις παρακάτω απαντήσεις σε ερωτήσεις αναγνωστών!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 28η: Δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά η  ατμόσφαιρα "βρωμάει" πρόωρες εκλογές. Κατακαλόκαιρο τις βλέπω προσωπικά. Εσύ αλήθεια, βλέπεις πρόωρες εκλογές στον ορίζοντα; Και αν ναι,  ποιός πιστεύεις πως θα τις κερδίσει!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ:  Αχ, φίλε  μου, μέσα στη σκέψη μου είσαι! Θα θεωρήσουν κι οι υπόλοιποι την ερώτηση στημένη μ΄αυτήν  την τεράστια  ...σύμπτωση τελικά. 
Εντελώς... συμπτωματικά λοιπόν, μόλις τώρα  ολοκλήρωσα και το σχετικό....γράφημα  του " έλαβον" και ήμουνα έτοιμος να το ...σηκώσω! Κατακαλόκαιρο θα γίνουν φρονώ οι εκλογές. Κατακαλόκαιρο! 


Με το εξής καταπληκτικό παράδοξο και σημείωσέ το εγκαίρως: Στις προηγούμενες εκλογές στην Ελλάδα,  στατιστικά και παραδοσιακά,  κέρδιζαν οι πάντες! Σωστά;   Ε, λοιπόν αυτές οι εκλογές,   θα είναι οι πρώτες εκλογές από καταβολής της χώρας...όπου όλοι θα  θέλουν να... χάσουν!
 
ΕΡΩΤΗΣΗ 29η: Συμφωνώ όσο δεν μπορείς να φανταστείς με τα όσα ....εμπνέεσαι! Προτείνω λοιπόν,  σ΄αυτές τις εκλογές, να τιμωρήσουμε τα μεγάλα κόμματα και να ψηφίσουμε ...συγκρατημένο  δικομματισμό.  
Οπότε τι θα σκάσουν;  Θα κάτσουν εξ ...αδιαιρέτου στις καρέκλες στου Μαξίμου και  θέλοντας και μη θα μας συγκυβερνήσουν!


Αυτό  φρονώ, είναι κάτι που το χρωστάμε στα παιδιά μας νομίζω. Επειδή η ιστορία,  ύστερα από πενήντα χρόνια, θα γράψει απλά σε τίνος τα χέρια η χώρα χρεοκόπησε! Χρέος μας λοιπόν να χρεοκοπήσει τελικά η χώρα,  στα χέρια και των δυό τους. Που την οδήγησαν εκεί! Ποιά η γνώμη σου;





ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Απλά και ελληνικά,  έχει ενδιαφέρον η άποψή σου. Κομματο-σκυλικά(!)  ωστόσο,  είναι ριψοκίνδυνη στην πλήρη εφαρμογή της! Η άποψή σου πάντως  καταγράφηκε.  
Αν θες τη γνώμη μου κι  εγώ προσωπικά,  βλέπω τους πιό -μόνο- μυημένους Νεοδημοκράτες,  να ψηφίζουν  δαγκωτό ΠΑΣΟΚ, και την πιο συνειδητοποιημένη -μόνο- πρασινοφρουρά του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίζει συνειδητά επίσης τη Νέα Δημοκρατία! Οι απλοί οπαδοί τους ωστόσο, θα ψηφίσουν για μια ακόμα φορά τις παραλίες!

Κι έλα εσύ τώρα,  αν παρεμπιπτόντως   είσαι και επικοινωνιολόγος, να ρισκάρεις να βγάλεις γκάλοπ,  κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες!!! Μήτε ψύλλος στον κόρφο σου!
 

Αυτά βέβαια, για τους μυημένους είπαμε! Γιατί με τους...  άσχετους,  το πράγμα μπουρδουκλώνεται! Στους οποίους άσχετους,  πως  


διάβολο να το εξηγήσουν  οι υπόλοιποι οι...σχετικοί,  πως:  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ; 


Να, κάτι τέτοιοι   ...άσχετοι επιστρατεύτηκαν στον Καλλικράτη από την Ιπποκράτους , δίνοντας την περηφανή νίκη στον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ!  Δήμαρχο  σήμερα Αθηναίων κ. Καμίνη που μας βγάζει μόνος του από την ΟΝΕ και το ευρώ!   

Ζητάω συγνώμη για την ....αναγκαστική αυτή προσγείωση, αλλά τα μπλουζάκια με το σύνθημα: " να φύγετε να πάτε αλλού" κι αυτή τη φορά,  θα πρέπει να καταχωνιαστούν  στα σεντούκια. Μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες. Γνώμη μου πάντα  έτσι;


ΕΡΩΤΗΣΗ 30η: Στην Νέα Δημοκρατία, επίσημα τουλάχιστον,   δεν το βλέπουν έτσι. 
Άκουσες τι είπε τις προάλλες  ο Σαμαράς στο Ζάππειο περί αρνιών και... Πασχαλιάς! Εκτός και αν επιμένεις να εθελοτυφλείς!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και θα στο έλεγαν πιστεύεις, από την ΝΔ,  αν συνέβαινε κάπως  διαφορετικά; Όχι θα έβγαζαν ντελάλη; 
Μιας και μου έστειλες όμως  και το φωτογραφικό σου ...ντοκουμέντο, αντιπαραθέτω κι εγώ άλλο ένα: Ε ναι λοιπόν, προσωπικά,  είδα ακόμα και... κοτόπουλο να πηγαίνει οικοιοθελώς στα chicken houses! 
Μια ...αθώα ερώτηση από μένα για σένα και κλείνω: Δεν διευκρίνησε ο Σαμαράς στο Ζάππειο,  ποιόν ακριβώς εξέλαβε ως... αρνί πάντως...Το διευκρίνησε; Οπότε τα... αρνιά  τα βλέπει ο καθένας μας ,  μέσα από  τον δικό του, προσωπικό  φακό επαφής! Και τα ....αρνιά δεμένα!


ΕΡΩΤΗΣΗ 31η: Πολύ δίκιο έχεις τελικά.  Λες ρε παιδάκι μου κι ήταν προφητικές και κάποιες εκλογικές αφίσες,  που τύπωσε το ΠΑΣΟΚ πρίν κανά δυο χρόνια!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για λόγους πολιτικής ισορροπίας καθαρά,  απλά παραθέτω και μια αντίστοιχη, παλιότερη  αφίσα της ΟΝΝΕΔ. Για λόγους λεπτής ισορροπίας επαναλαμβάνω: Αντιλαμβάνεσαι αναγνώστη μου την προφανή σκοπιμότητα της ανάρτησης  πιστεύω και με συγχωρείς!


Εν πάση περιπτώσει όμως, εγώ γράφημα  του "ΕΛΑΒΟΝ" έταξα στην αρχή κάποιας προηγούμενης  απάντησης (που παρεμπιπτόντως,  μου πήρε και δυό.... ώρες για να το συνθέσω)  και γράφημα σας  παρουσιάζω:
 

ΕΡΩΤΗΣΗ 32η: Ε, δεν μπορεί, όλο και κάποιοι θα   θέλουν να τις  κερδίσουν αυτές τις ρημάδες τις εκλογές! ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ,  δεν θέλουν να τις κερδίσουν επιμένεις;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για πρώτη φορά,  παραβαίνω τις αρχές μου και απαντώ με ερώτηση. Ε λοιπόν, πες πως τις κέρδισαν. Μπορείς να μου πεις τι σκατά  θα τα κάνουν αυτά τα ανέλπιστα κέρδη τους;  

Περισσότερο θαρώ βολεύει στις... μη κυβερνητικές οργανώσεις των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, αυτό το ρεζερβέ της εξουσίας! Παρά η δική τους απότομη μετεξέλιξη σε κόμματα εξουσίας! Δες το ιστορικά και θα πεισθείς!


Κάποιοι αναντίρρητα,  θέλουν να τις κερδίσουν κι αυτές τις εκλογές και δεν το συζητάμε.  Η Άγγελα Μέρκελ, θα ήθελε νικητή αυτών των πρόωρων εκλογών, την Γερμανική εφημερίδα... Bilb λόγου χάριν.

Ο Γιούνκερ απ΄την άλλη,  αν και κεντροδεξιός εταίρος του Σαμαρά -και του κερατά   στα διάφορα ευρωπαϊκά φόρα-  είναι ...φόρα παρτίδα ΠΑΣΟΚ.  Από τις περιφερειακές εκλογές και τον Γιάννη Σγουρό και εφεξής! Τελευταία μάλιστα, το χόντρυνε κιόλας!


Απ΄την άλλη, η  Πλατεία Συντάγματος,  με την πλούσια  ιστορία της και τις πολλαπλές σημειολογίες της, κάθεται στο στομάχι πολλών φίλων και συμμάχων. Ακόμα- ακόμα και εχθρών. 
Και με αιχμή του δόρατος,  την αλυσίδα των fast-food M'c Donalds,  κάποιοι ονειρεύονται ήδη την κατάλυσή της!


Αλλά μη θεωρήσεις και την Πλατεία Ομονοίας αμελητέα ποσότητα. Όχι προς θεού!  Αυτήν την πλατεία, την έχουν βάλει στο μάτι κάμποσοι νεόκοποι  ...συνέλληνες, 
διαφόρων φυλών και εθνικοτήτων. Που διαβιούν ...κατά τα γνωστά, πέριξ της πλατείας. Ε λοιπόν,  δεν θα τους έπεφτε καθόλου άσχημο, να την αγοράσουν κι αυτήν από το... υστέρημά τους, είτε και με τις χορηγίες  της
Σαουδικής Αραβίας. Και να ρίχνουν κι ένα μπανάκι,  μετά από μια κατανυκτική προσευχή ή και μια μεσημεριανή  σιέστα στην πλατεία,  ύστερα από μια ακόμα δύσκολη μέρα,  στην αναζήτηση του επιούσιου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου