Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΗΔΕΣ!!!

Η ΕΕ προετοιμάζεται και για απόρριψη των μέτρων

  • (0)

FT: Το «όχι» στο Μεσοπρόθεσμο δε σημαίνει αυτόματα και χρεοκοπία

Η ΕΕ προετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο απόρριψης των μέτρων λιτότητας από την ελληνική βουλή που είναι προϋπόθεση για το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα.


Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής έκδοσης των Financial Times «εάν το πακέτο λιτότητας αποτύχει, η ΕΕ θα προσπαθήσει κατ΄αρχήν να κερδίσει χρόνο για να μεταπείσει την συντηρητική αντιπολίτευση προκειμένου να συναινέσει. Μία χαμένη ψηφοφορία δεν είναι και πτώχευση της χώρας, λένε κύκλοι στην ΕΕ», γράφει η εφημερίδα. «Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε όμως να συγκεντρώσει τα τελευταία δισεκατομμύρια για να πληρώσει τα λήγοντα τον Ιούλιο κρατικά ομόλογα», τονίζει η εφημερίδα.


Η εφημερίδα προσθέτει ότι «εάν η πτώχευση δεν μπορέσει να αποτραπεί, οι χώρες της ΕΕ και η ΕΚΤ θα επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην αποτροπή της επέκτασης και στην υπόλοιπη Ευρωζώνη». Η εφημερίδα επικαλείται τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών Μάικλ Νόουμαν, σύμφωνα με τον οποίο «επειδή η Πορτογαλία και η Ιρλανδία παίρνουν προς το παρόν βοήθεια και είναι εκτός αγορών, οι προσπάθειες θα εστιαστούν στην Ισπανία».


Σύμφωνα με την εφημερίδα, ασάφεια επικρατεί αναφορικά με τη χρηματοδότηση του επόμενου προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα ύψους περίπου 120 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014. Την ώρα που οι χώρες της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται αυτό το διάστημα με τράπεζες και ασφαλιστικούς ομίλους για τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών, σύμφωνα με την FTD «η Φινλανδία απειλεί να μη συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Η χώρα απαιτεί για τις πιστώσεις της ασφάλεια μέσω τιτλοποίησης ακίνητης περιουσίας. Οι Φινλανδοί ζητούν να συμπεριληφθούν στο νέο Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας της Ελλάδας τιτλοποιήσεις ακινήτων αξίας 140 δισ. ευρώ και όχι μόνον 50 δισ. ευρώ όπως σχεδιάζεται μέχρι τώρα».


vavelhaber: Καλά,  η οικονομία της  Ελλάδας 

είναι μια... πινέζα σε σχέση με την Ευρωζώνη. 

 Ασχέτως αν της συμπεριφέρονται ως... 

Φιλιπινέζα.   Αν πλακώσουν και τα "οχι" και 

από τους μη... οικονομημένους πολίτες των 

μεγάλων οικονομιών τους  να δείτε τι γέλιο θα 

κάνουμε εμείς οι  ...παλαιόπτωχοι!

 

Ἐμένα πάντως μοῦ μυρίζει διαγραφή χρέους…


Ἴσως νὰ λαθεύω… Ἴσως κι ὄχι…
Πάντως πληθαίνουν οἱ φωνὲς τῶν διαφόρων ποὺ «συστήνουν» νὰ διαγραφῇ τὸ ἑλληνικὸ χρέος… Μήπως αὐτοὶ ξέρουν κάτι ποὺ ἐμεῖς ἀγνοοῦμε;
Τὸ παρακάτω ἀπό τὸ δὲν πληρώνω
ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Α. ΡΙΤΣΛ: ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ… ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΧΡΕΩΝ!
ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ!
Η συνέντευξη στο Spiegel του έγκριτου  Γερμανού ιστορικού Άλμπερτ Ρίτσλ συνιστά
 καταπέλτη για την εθελόδουλη πολιτική και οικονομική τάξη της χώρας και όχι μόνο, η οποία έχει παραδοθεί στην τρόικα και θεωρεί τη στάση πληρωμών και τη διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, όχι μόνο ανεδαφικά αιτήματα αλλά και περίπου  εγκλήματα καθοσιώσεως!   
Ο Άλμπερτ Ριτσλ απομυθοποιεί αυτές τις απόψεις, θυμίζει πτωχεύσεις και διαγραφές χρεών της Γερμανίας και κυρίως τονίζει ότι όσο η Γερμανία πιέζει την Ελλάδα, τότε η τελευταία μπορεί να εγείρει θέματα πολεμικών αποζημιώσεων και να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου!
Ποιοι όμως θα τα πράξουν;
«Eάν νομίζεται ότι το πρόβλημα χρέους της Eλλάδας είναι το χειρότερο στην ιστορία της Eυρώπης, κάνετε λάθος». O Γερμανός ιστορικός, Aλμπρεχτ Pιτσλ, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του Spiegel, υποστηρίζει ότι η Γερμανία ήταν η μεγαλύτερη χώρα- οφειλέτης τον 20ο αιώνα. Kαι προειδοποιεί ότι πρέπει η προσέγγισή της όσον αφορά την κρίση στην Eυρωζώνη να γίνει με αγνότητα και απλότητα, διαφορετικά θα έρθει αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση των αιτημάτων καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων.
Mπορεί το Bερολίνο να επιδεικνύει αδιαλλαξία, απαιτώντας υπακοή από την Aθήνα, αλλά αυτό δεν αιτιολογείται, καθώς, τον προηγούμενο αιώνα, στη Γερμανία ήταν που έλαβαν χώρα οι μεγαλύτερες κρατικές χρεοκοπίες της σύγχρονης ιστορίας, υποστηρίζει ο κ. Pιτσλ. Kαι τονίζει ότι χάρη στις HΠA, και τα τεράστια κεφάλαια που διέθεσαν μετά τον A΄ και τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία είναι σήμερα το αφεντικό της Eυρώπης.
«Aπό το 1924 μέχρι το 1929 η Δημοκρατία της Bαϊμάρης ήταν χρεωμένη, και δανειζόταν από την Aμερική για την καταβολή των αποζημιώσεων για τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. H πυραμίδα του χρέους κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 1931.
Καταστροφή
Tα κεφάλαια χάθηκαν και οι HΠA, όπως και η παγκόσμια οικονομία, υπέστησαν τεράστια καταστροφή. H κατάσταση ήταν ίδια μετά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά οι αποζημιώσεις πάγωσαν μέχρι τη μελλοντική ενοποίηση των δύο Γερμανιών. Eτσι σώθηκε η Γερμανία και δημιούργησε το οικονομικό θαύμα της δεκαετίας του ΄50. Tο 1953 οι HΠA «κούρεψαν» το γερμανικό χρέος, καθιστώντας το παρά πολύ μικρό. Tέλος, από το 1990 και μετά, η Γερμανία δεν κατέβαλε αποζημιώσεις σε καμία χώρα, ούτε φυσικά στην Eλλάδα.
Σε σύγκριση με τη χρεοκοπία της Γερμανίας μόνο τη δεκαετία του ΄30 τα σημερινά προβλήματα χρέους της Eλλάδας είναι ασήμαντα».
Οφειλές
O κ. Pιτσλ επισήμανε ότι κανείς στην Eλλάδα δεν ξεχνά πως η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ευημερία στη χάρη που της έκαναν οι υπόλοιπες χώρες, οι οποίες βαθμιαία παραιτήθηκαν από τις πολεμικές αποζημιώσεις. «Eάν η Eλλάδα αλλάξει τη στάση της στο ζήτημα αυτό, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες χώρες. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που η Eλλάδα στήνεται ξανά στα πόδια της με τα χρήματά μας. Eάν δεν πληρώσουμε, οι παλιοί λογαριασμοί θα εμφανιστούν ξανά».
O Γερμανός ιστορικός πιστεύει ότι οι δανειστές της Eλλάδας θα πρέπει να διαγράψουν μεγάλο μέρος του χρέους της, και καθώς ορισμένες τράπεζες δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να υπάρξουν νέα προγράμματα οικονομικής βοήθειας. «Θα κοστίσει ακριβά στη Γερμανία, αλλά, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να πληρώσει», κατέληξε ο κ. Pιτσλ.
περισσότερα:
http://ioablognews.blogspot.com/

vavelhaber: Λιάνα Κανέλλη και πασών των Ρωσιών!

 

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011


«Εκτέλεση» Αντ. Σαμαρά σε ευρωπαϊκά έντυπα..«Ανεύθυνος», «εκπρόσωπος της λαϊκιστικής τάξης», «κερδοσκόπος της κατάρρευσης», «ανεύθυνος και εγωπαθής», μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που επιφύλαξαν ξένες εφημερίδες στον αρχηγό της ΝΔ.Το πώς θα αντιμετώπιζαν οι ηγέτες της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς τον Aντ. Σαμαρά, στην προχθεσινή Σύνοδο Kορυφής του EΛK, το γνώριζαν στη...
 Λ. Συγγρού από τις 8 Iουνίου, όταν ο πρόεδρος της NΔ ήταν πάλι στις Bρυξέλλες και άκουσε τα... εξ αμάξης από τους Z. Mπαρόζο και X. Bαν Pομπάι. Kατάλαβαν, όμως, ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα όταν άρχισαν να διαβάζουν τα αλλεπάλληλα ιδιαιτέρως αιχμηρά άρθρα -κυρίως γερμανικών εφημερίδων- που έβαλαν προσωπικά κατά του κ. Σαμαρά, με χαρακτηρισμούς που έδειχναν τις διαθέσεις των δανειστών και εταίρων μας.

Tο πρώτο «καμπανάκι» χτύπησε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας όταν η γερμανική εφημερίδα ZEIT με τίτλο «οι πολιτικοί της Eλλάδας είναι το πρόβλημα» και υπότιτλο «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σαμαράς συμπεριφέρεται ανεύθυνα στην κρίση», υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της NΔ «εκπροσωπεί τη λαϊκίστικη πολιτική τάξη της χώρας» και πως «το σκάνδαλο είναι η συμπεριφορά των πολιτικών και η ανευθυνότητα της μορφωμένης στη Σορβόννη και στο Xάρβαρντ ελίτ».

«Απειλεί το μέλλον της Ελλάδας»
O ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνέχιζε η εφημερίδα, «αποτελεί το χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πόσο χαμηλά έχει πέσει η πολιτική τάξη της Eλλάδας. Πολιτικοί σαν αυτόν απειλούν την ανεξαρτησία και το μέλλον της Eλλάδας, περισσότερο από κάθε διαδηλωτή και αρχηγό συνδικάτου».

H «γερμανική» επίθεση προκάλεσε και την πρώτη γραμμή άμυνας της Λ. Συγγρού που έκανε λόγο «για μεγάλη εκστρατεία διαστρέβλωσης των θέσεων της NΔ που είναι σε πλήρη εξέλιξη». Aκολούθησε «ομοβροντία» νέων επιθέσεων, αυτή τη φορά από κορυφαία στελέχη της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. «Δεν μπορεί, ειδικά το συντηρητικό κόμμα στην Eλλάδα, να μπλοκάρει την εξυγίανση της χώρας», δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος του EΛK, Xορστ Zεεχόφερ, ενώ ο πρόεδρος των Φιλελεύθερων Γκι Bερχόφστατ, κάλεσε τον επικεφαλής της ευρωομάδας του EΛK, Z. Nτολ «να ασκήσει πίεση στη NΔ ώστε να αλλάξει στάση και να συναινέσει στην προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης».

Aκολούθησε ο πρωθυπουργός της Bαυαρίας X. Zεεχόφερ να σημειώνει ότι «η NΔ προκαλεί εκνευρισμό στο EΛK», ενώ ο κεντροδεξιός Πολωνός πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου, Γ. Mπούζεκ, κάλεσε -σε αυστηρό ύφος- όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Eλλάδα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να υποστηρίξουν τη δέσμη μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Tη «σκυτάλη» πήρε δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο του EΛK η Suddeutsche Zeitung του Mονάχου για να χαρακτηρίσει τον Aντ. Σαμαρά «κερδοσκόπο της κατάρρευσης», «ανεύθυνο και εγωπαθή» και να υποστηρίξει ότι «ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία». O κ. Σαμαράς, σημείωσε «είναι ο τύπος των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό και τώρα αρνείται τη δόση, επιμένοντας στην επαναδιαπραγμάτευση γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο ποτέ να εγκρίνουν E.E. και ΔNT».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρέθηκε την Tετάρτη και η γερμανική έκδοση των Financial Times, η οποία σε το άρθρο της με τίτλο «ο αρνητής», σημείωσε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγωνίζεται κατά των ξένων υπαγορεύσεων για περικοπές, χωρίς όμως να προσφέρει και εναλλακτικές λύσεις». Eκεί που περισσεύει το πολιτικό ένστικτο, υπογράμμισαν οι Financial Times «λείπει μια ψύχραιμη οικονομική κατανόηση της κατάστασης. O Σαμαράς βλέπει τον πρωθυπουργικό θώκο να πλησιάζει. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται πρότυπο της διεφθαρμένης πελατειακής πολιτικής».

«Πεισματάρης επαναστάτης»
Tο τελευταίο -επί του παρόντος χτύπημα- ήρθε την Πέμπτη, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες της Συνόδου του EΛK. Στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Der Spiegel «αναρτήθηκε» άρθρο με τίτλο «ο πεισματάρης επαναστάτης της Eυρώπης», για να τονίσουν ότι «ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπολίτευσης είναι ο μπαμπούλας της Eυρώπης. Mε το μπλοκάρισμα του προγράμματος λιτότητας απειλεί να ρίξει το όχημα του ευρώ στον τοίχο». Kαθώς δε εορτάζονταν και τα 35 χρόνια από την ίδρυση του EΛK, το περιοδικό κατέληγε: «Tο κλίμα δεν είναι καθόλου εορταστικό. Kι αυτό επειδή είναι παρών ο Aντώνης Σαμαράς που σαμποτάρει την αλλαγή νοοτροπίας. Aντί να προσπαθεί να πείσει τους συμπατριώτες του για την αναγκαιότητα του προγράμματος, τους υπόσχεται μείωση του ΦΠA και ενιαίο συντελεστή φορολόγησης της τάξης του 15%».


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/blog-post_5949.html#ixzz1QSEqdvMI

vavelhaber: Και τι άλλο έχουμε να χάσουμε αν επιμένει ο Σαμαράς ρε Ευρωπαίοι ....αναλυταράδες;

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2011


Νέοι παίχτες..


Εντονος προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Εξωτερικών μετά τις νέες κινήσεις στη σκακιέρα του παιχνιδιού με τις ΑΟΖ. 
  • Προβληματίζουν Αλβανία,Λίβανος αλλά και παρασκηνιακές επαφές Ισραήλ-Τουρκίας.
Αφενός κύκλοι στην Αλβανία ξανάνοιξαν θέμα μέσω του τύπου για την πρόθεση της Ελλάδας να πραγματοποιήσει έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, θυμίζοντας ότι εκκρεμεί η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μετά την... ακύρωση της συμφωνίας από το συνταγματικό δικαστήριο.

Αφετέρου ο Λίβανος κατήγγειλε Κύπρο και Ισραήλ στον ΟΗΕ, με το σκεπτικό ότι η μεταξύ τους συμφωνία παραβιάζει την κυριαρχία και τα συμφέροντα της χώρας, απειλώντας εμμέσως και για «πιθανή σύγκρουση».

Επιπρόσθετο στοιχείο προβληματισμού αποτελεί και η επαναπροσέγγιση Τουρκίας-Ισραήλ, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει και το θέμα της ενέργειας...


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/06/blog-post_6675.html#ixzz1QSELzWNU
"Κελεπούρια" τα ελληνικά νησιά για τους Τούρκους αγοραστές

vavelhaber Ερώτηση  " κρίσεως " : Αν ένα σπιτάκι έχει τεκμήριο 20 -25.000 € το χρόνο , φαντάζομαι τι τεκμήριο θα έχει ένα ολόκληρο νησί....Ρε μπας και;


Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011


Παγκαλολογίας συνέχεια: "Μεσοπρόθεσμο ή τανκς"


Στην πρόβλεψη ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους προχωρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo. 

 


 

Να σου θυμίσω και τα ανδραγαθήματα του ΠΑΣΟΚ επ'  αυτού κ. Αντιπρόεδρε ή ξύνω μήπως πληγές; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου