Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2011

ΠΕΣ ΠΩΣ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ: ΑΛΗΘΕΙΑ ή ΨΕΜΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ;


100 ερωτο-απαντήσεων συνέχεια,  σε μια υποθετική χρεοκοπία της χώρας:ΕΡΩΤΗΣΗ 11η: Δεν ξέρω αν και κατά πόσο είναι προετοιμασμένη η Ελληνική κυβέρνηση "για τα άλλα κόλπα" και για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών δολοφόνων. Το παιγνίδι μοιάζει πια πολύ βάρβαρο. Και σύμφωνα με τον... Ελληνικό πολιτικό πολιτισμό,  το στημένο παιγνίδι,  είναι πολύ  έξω απ΄τα μέτρα μας. Μήν έχοντας  καμία σχέση με ελλείμματα και χρέη... Συμφωνείς;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συμφωνώ με μια προσθήκη: Οι δολοφόνοι-παγκόσμιοι ή μη- έχουν συνήθως και κάποιους συνεργούς. Και στατιστικά, οι παγκόσμιοι δολοφόνοι,  αναλαμβάνουν δράση, όταν κάποιοι ιθαγενείς και κατά συρροήν  ιθαγενείς και διεφθαρμένοι οικονομικοί δολοφόνοι,  έχουν κάνει τη στρωσιά για την πάρτη τους.
Το οξύμορο είναι πως οι "παγκόσμιοι αυτοί δολοφόνοι" αναλαμβάνουν συμβόλαια οικονομικού θανάτου υπέρ κρατών και κυβερνήσεων,  των οποίων το δημόσιο χρέος είναι  τραγικότερο από το αντίστοιχο ελληνικό! Στα πρώτα μας βήματα με το μνημόνιο θυμάμαι,  όλη η προσπάθειά μας συνέτεινε στο να περιοριστεί το έλλειμμα κάτω από το 3% του ΑΕΠ. 
Κατοπινότερα, τα κράτη οικονομικοί δολοφόνοι πλέον, εστίασαν στην βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους. Που σε κάποια στιγμή ήταν στο 165% του ΑΕΠ. Με την ...αρχιδανείστρια μας Γερμανία, να έχει εξωτερικό χρέος 4,7 τρισεκατομμύρια δολάρια και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, στο 159%!!! Με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις να βράζουν λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι. Υποδεικνύοντας και στους υπόλοιπους φτωχούς,  με περισσό θράσος τι πρέπει να κάνουν!!!
 Η Καγκελάριος δε -εντελώς παρεμπιπτόντως- ήταν η μοναδική εκπρόσωπος χώρας, που απέφυγε να υπογράψει την σύμβαση κατά της...διαφθοράς! Τυχαίο άραγε;ΤΕΤΆΡΤΗ, 31 ΜΑΡΤΊΟΥ 2010


Η Γερμανία δεν υπέγραψε σύμβαση κατά της διαφθοράς


Η Γερμανια ειναι η μοναδικη χωρα του ΟΗΕ που δεν υπεγραψε την συμβαση κατα της διαφθορας
ΓΙΑΤΙ αμεμπτη κ.  Μερκελ?

Στην περίπτωσή μας ωστόσο επιμένω: Ένας διαφθορέας, πουθενά  δεν ευδοκιμεί χωρίς την ύπαρξη και ενός τουλάχιστον διεφθαρμένου.  
Και σε προηγούμενη  σχετική ανάρτηση του vavelhaber  με τίτλο: "Βρε μπας και τα φάγαμε μαζί;" αναδείξαμε το δέκαθλο της διαφθοράς (και του καθενός μας παρεμπιπτόντως)  σ΄αυτή τη χώρα. Επιλέγοντας,  να γίνουμε χρήσιμοι παρά να ...ευχάριστοι!
http://vavelhaber.blogspot.com/2011/04/blog-post_11.html 


Σε σχέση πάντως με τους παγκόσμιους οικονομικούς δολοφόνους, απλά περιμένω. Να ανοίξει -κάποτε-το στόμα του ο Καραμανλής. 
Για την ώρα, συνιστώ  να ρίξετε μια ματιά  στη  συνέντευξη ενός τέτοιου "οικονομικού δολοφόνου" στην Ελευθεροτυπία.


«Η Ελλάδα έχει πέσει θύμα οικονομικών δολοφόνων»

Υπήρξε «οικονομικός δολοφόνος».
Προσέγγιζε αρχηγούς κρατών που ήθελαν να εφαρμόσουν κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιώντας τον πλούτο των χωρών τους προς όφελος των πολιτών. Θέλοντας να ακυρώσει τις προθέσεις τους, προς όφελος των αμερικανικών τραπεζικών οργάνων και των πολυεθνικών εταιρειών, της «εταιρειοκρατίας», όπως τη χαρακτηρίζει, είτε τους δωροδοκούσε είτε τους προειδοποιούσε για συνέπειες.
Η πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον ΠέρκινςΗ πρόθεση επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους θα συνοδευτεί από παραίτηση της Ελλάδας σε πολλούς τομείς, λέει ο πρώην «οικονομικός δολοφόνος» Τζον Πέρκινς
Πλήρες άρθρο:http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=281545
Δείτε επίσης  κι δυο σχετικά βίντεο: 

Democracy Now with John Perkins part1

http://www.youtube.com/watch?v=EdyLtFvzR9w&feature=player_embedded

Democracy Now with John Perkins part2

http://www.youtube.com/watch?v=VLWlg11G8EA


ΕΡΩΤΗΣΗ 12η: Βρε, βρε πως μαλάκωσε έτσι η Μέρκελ; Από το "Πουλήστε την Ακρόπολη" 

και "τεμπέληδες  Έλληνες",  

τώρα στο πάρε όσα σου χρειάζονται... Εξηγείται με τη λογική  κάτι τέτοιο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μήπως και η Μέρκελ θέλει τελικά τον Γερμανό της; Μήπως λέω!!!

Γιατί,  όλα τα υπολόγισαν οι δανειστές μας εκτός από ένα: Την Ανάσταση του (Έλληνα) Λαζάρου!
Αυτό ωστόσο  που άλλαξε από το προχθές στο χθες, ήταν η  χθεσινή (τελεσίδικη) απόφαση της Ιταλικής  δικαιοσύνης. Απόφαση που   ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την διεκδίκηση 1,1 (!!!)  τρισεκατομμυρίου Ευρώ, ως πολεμικές αποζημιώσεις,  από το Γερμανικό κράτος, στην πρώτη κατάληψη της Αθήνας. Το οποίο κράτος,  αποζημίωσε τους πάντες για τις Γερμανικές καταστροφές του Γ' Ράιχ,  πλήν της Ελλάδος!


(Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες,  του φίλτατου κατά τα άλλα Μπερλουσκόνι, που μπλόκαρε, απ΄την πρωτόδικη ακόμα απόφαση τις διαταγές εκτέλεσης,  ύστερα κι από μια επίσκεψη αστραπή της Μέρκελ στην Ιταλία.  Κλαίγοντας στη συνέχεια,  στον ώμο του άλλου φίλτατου,  Μπαράκ Ομπάμα!) 


Ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τους κατοίκους του Διστόμου
Γερμανοί διαδήλωσαν κατά Γερμανών στην Αθήνα για τις αποζημιώσεις

Γερμανοί πολίτες, μέλη της ομάδας «Αμβούργο_ Δίστομο», με έδρα το Αμβούργο και συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής, διαδήλωσαν έξω από την γερμανική πρεσβείαστην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι. Ο δρόμος μάλιστα παρέμεινε κλειστός για αρκετή ώρα.

Την ώρα που οι Γερμανοί διαμαρτύρονταν έξω από τη γερμανική πρεσβείας, η Ιταλική Δικαιοσύνη απορρίπτει (όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Φλωρεντία), την αίτηση αναίρεσης που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας, το οποίο είχε κρίνει ότι ακίνητα της Γερμανίας που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος, μπορούν να κατασχεθούν και τα χρήματα που θα εισπραχθούν να δοθούν ως αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Η υπόθεση έχει μεταφερθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, κατόπιν προσφυγής της Γερμανίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει στη Χάγη στοιχεία για την υποστήριξη των νομικών θέσεων των συγγενών των θυμάτων.

Στο Κολωνάκι έξω από τη γερμανική πρεσβεία οι Γερμανοί πολίτες, αλλά και Έλληνες συγγενείς των θυμάτων ζητούσαν από τις γερμανικές αρχές την καταβολή των αποζημιώσεων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το ποσόν, όπως ειπώθηκε, ανέρχεται στα 126 δισ. ευρώ και αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του ελληνικού χρέους. Οι συγκεντρωμένοι είχαν αναρτήσει πανό που έγραφε «Άμεση αποζημίωση όλων των θηριωδών του ναζισμού», ενώ φώναζαν στα ελληνικά το σύνθημα:«αποζημίωση_ αποζημίωση».

Ο Γερμανός πρόξενος στην Ελλάδα κ. Χανς Πέτερ Χάϊνεκε δεν αναγνωρίζει καμία νομική υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στις διεκδικήσεις της Ελλάδας, όπως είπαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα:«Αν η στάση του προξένου δεν είναι προϊόν εσφαλμένης ενημέρωσης, τότε συνιστά σκλήρυνση της στάσης της γερμανικής κυβέρνησης την ώρα που το θέμα είναι ανοιχτό», είπαν.Πρέπει ωστόσο να κρατήσουμε μικρό καλάθι,  μιας και στο άρθρο του Νότη Μαριά στα Επίκαιρα από τον Οκτώβριο ακόμα του 2010,  μιλάει για  απεμπόλιση του δικαιώματος των όποιων διεκδικήσεων, δια χειρός...Γιώργου Παπακωνσταντίνου! 

Nότης Μαριάς: «Χαρίσαμε» στους Γερμανούς τις πολεμικές αποζημιώσεις με υπογραφή Γιώργου ΠαπακωνσταντίνουTα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, οι τηλεοπτικές εκπομπές...
Nότης Μαριάς: «Χαρίσαμε» στους Γερμανούς τις πολεμικές αποζημιώσεις με υπογραφή Γιώργου Παπακωνσταντίνου
αλλά και η επιστημονική έρευνα στη χώρα μας σε σχέση με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. Μάλιστα, προ δεκαετίας περίπου, ιδρύθηκε και το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη και άλλους αντιστασιακούς.

Πολεμικές επανορθώσεις
και κατοχικό δάνειο

Οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας προκύπτουν από τέσσερις βασικές αιτίες:
1.
Από τις πολεμικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.
2.
Από το κατοχικό δάνειο.
3.
Από την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής, όπως είναι η περίπτωση του Διστόμου.
4.
Από τις απαιτήσεις συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους ναζί λόγω της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας. Στην τελευταία αυ τή περίπτωση ανήκουν οι Έλληνες Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι κ.λπ., που εξολοθρεύτηκαν από τους ναζί διότι θεωρούντο, σύμφωνα με τη ναζιστική ιδεολογία, κατώτερα όντα. Για την περίπτωση αυτή, και μόνο αυτή, η γερμανική πλευρά και με αφορμή την υπόθεση Μέρτεν κατέβαλε στη χώρα μας σχετική αποζημίωση.
Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης», ξεπερνούν σε σημερινή αξία τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους. 
(Σημείωση vavelhaber: 1,1, τρισεκατομμύριο ευρώ με τους τόκους)
Η δανειακή σύμβαση
Όπως έχουμε ήδη αναλύσει εκτεταμένα (Επίκαιρα, 17/6/2010, σελ. 28-29, Νομικό Βήμα58/2010, σελ. 2204-2222), η δανειακή σύμβαση Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης, ύψους 80 δις ευρώ, συνιστά λεόντειο σύμβαση με σημαντικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τη χώρα μας. Η δανειακή σύμβαση υπογράφτηκε από την Ελλάδα και τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης πλην της Γερμανίας. Αντί για τη Γερμανία τη σύμβαση υπέγραψε η τράπεζα KfW «που υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον της Γερμανίας».
Αρκετοί διερωτήθηκαν τότε γιατί δεν υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση η Γερμανία αλλά προώθησε στη θέση της την κρατική γερμανική τράπεζα ΚfW. H βασική αιτία, όπως προκύπτει εκ των υστέρων, οφείλεται στις γερμανικές αποζημιώσεις και στο κατοχικό δάνειο που οφείλει σύμφωνα με τα παραπάνω το Βερολίνο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, από τα 80 δις ευρώ του συνολικού ποσού της δανειακής σύμβασης, η γερμανική πλευρά μέσω KfW θα καταβάλει συνολικά 20,3 δις ευρώ.
Παρότι έχει δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κοινά οργανωμένων διμερών δανείων, τα δάνεια χορηγούνται μεμονωμένα από κάθε δανειστή με βάση το ποσοστό συμμετοχής της κάθε χώρας στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 (2) της δανειακής σύμβασης, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα κάθε δανειστή που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση είναι διακριτά και ανεξάρτητα και κάθε χρέος του δανειολήπτη, δηλαδή της Ελλάδας, που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση προς ένα δανειστή αποτελεί ένα διακριτό και ανεξάρτητο χρέος. Ταυτόχρονα, οι υποχρεώσεις κάθε δανειστή είναι ατομικές [άρθρο 2 (1) δανειακής σύμβασης].

Απαγόρευση συμψηφισμού
ή υποβολής ανταπαίτησης

Από τα παραπάνω, λοιπόν, προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να υποβάλει ένσταση συμψηφισμού και να αρνηθεί την πληρωμή του δανείου στην KfW ύψους 20,3 δις ευρώ έναντι μέρους των παραπάνω γερμανικών οφειλών, δεδομένου ότι η KfW «υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον της Γερμανίας».
Πλην όμως, όπως προκύπτει από το άρθρο 7 (1) της δανειακής σύμβασης, «όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από το δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης...».
Με τον τρόπο λοιπόν αυτό, η ελληνική πλευρά παραιτήθηκε εν προκειμένω του δικαιώματος συμψηφισμού αλλά και προβολής ανταπαίτησης κατά της γερμανικής πλευράς έναντι των οφειλών της για τις παραπάνω αιτίες. Έτσι, μια πρόσφορη μέθοδος μερικής εξόφλησης των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας μέσω συμψηφισμού ή προβολής ανταπαίτησης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς προς την KfW έχει καταστεί πλέον αδύνατη.
Ταυτόχρονα, για να είναι βέβαιοι οι Γερμανοί για τη νομιμότητα της παραπάνω ρήτρας του άρθρου 7 (1) της δανειακής σύμβασης ζήτησαν προ πάσης καταβολής δανείου να υπογραφεί από το νομικό σύμβουλο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το νομικό σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών σχετική νομική γνωμοδότηση. Σύμφωνα με την εν λόγω γνωμοδότηση και ιδίως το άρθρο 3, «καμία διάταξη στη Σύμβαση αυτή δεν αντιβαίνει ή περιορίζει τα δικαιώματα του Δανειολήπτη να προβαίνει σε έγκαιρη και πραγματική πληρωμή για οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό ως κεφάλαιο, τόκο ή άλλη δανειακή επιβάρυνση στο πλαίσιο της Σύμβασης», ενώ σύμφωνα με το άρθρο 4 της γνωμοδότησης, «η Σύμβαση και το Μνημόνιο Συνεννόησης είναι στην κατάλληλη νομική μορφή σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για την εφαρμογή κατά του Δανειολήπτη...».
Από τα παραπάνω λοιπόν αποδεικνύεται ότι οι Γερμανοί, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζουν ότι μας οφείλουν σημαντικά ποσά για τις παραπάνω αιτίες και για το λόγο αυτό φρόντισαν να λάβουν τα μέτρα τους.
Όπως, δε, έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, η εν λόγω δανειακή σύμβαση Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης δεν έχει καν κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ήδη έχει κατατεθεί για κύρωση στην ελληνική Βουλή από τις 4/6/2010. Μάλιστα, προβάλλεται από κυβερνητικής πλευράς η άποψη ότι η κύρωση δεν είναι δήθεν αναγκαία, αφού η υπογραφή της από τον υπουργό Οικονομικών έγινε δήθεν με βάση σχετική εξουσιοδότηση του άρθρου 9 Ν. 3847/2010 (ΦΕΚ 67 Α’ 11-5-2010).
Πλην όμως η δανειακή σύμβαση υπογράφτηκε στις 8 Μαΐου 2010, ήτοι πριν τεθεί σε ισχύ η ως άνω αντισυνταγματική εξουσιοδότηση της Βουλής προς τον υπουργό Οικονομικών.
Αποκορύφωμα, δε, της απαράδεκτης τακτικής της ελληνικής πλευράς προς τους Γερμανούς ήταν και η έκδοση εκ μέρους του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη στις 5 Αυγούστου 2010 της υπ’ αριθ. 2/53775/0023/Α Απόφασης σχετικά με την έκδοση του «πρώτου δανείου του Ελληνικού Δημοσίου στις 18/05/ 2010, με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (ΦΕΚ Β’ αρ. φύλλο 1407/6-9-2010), με την οποία δόθηκε από πάνω και προμήθεια στους Γερμανούς της KfW ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ για το πρώτο δάνειο που έδωσαν στη χώρα μας στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης!ΕΡΩΤΗΣΗ 13η: Τα... "τραπεζικά" νούμερα λένε πως πτωχεύσαμε κιόλας. Η πραγματικότητα, ποια είναι;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στην ίδια οικονομική μοίρα με την Ελλάδα, βρέθηκαν (και θα βρεθούν) πολλές χώρες στη συνέχεια. Ακόμα και χώρες υπεράνω υποψίας. 
Οι ΗΠΑ για παράδειγμα,  έχουν δανειστεί εσωτερικά (με την τύπωση ...χάρτινων δολαρίων) περισσότερα από 18 τρισεκατομμύρια δολάρια!!! Φλερτάροντας χρόνια τώρα, με τη χρεοκοπία. Με διαφορετική ωστόσο,  συνταγή από την Ελληνική κυβέρνηση. Δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη.

Πλην της Ισπανίας , που είναι ήδη στο στόχαστρο της μαφίας  των αγορών και των οικονομικών δολοφόνων, σειρά παίρνουν η Ιταλία και η Γαλλία. 

Σε μερικά χρόνια από σήμερα οι πτωχευμένοι,  που θα είναι και οι περισσότεροι,  θα "κυκλώσουν" τους ευμερούντες δανειστές.(χώρες τοκογλύφους κοντολογίς)
Με την απλή  λογική,  πως μια από αέρος  (ακόμα) συμμετοχή σε έναν  πόλεμο, στοιχίζει ένα σκασμό λεφτά, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να υποδουλωθεί μια χώρα με... μερικά χαρτιά(χαρτονομίσματα χωρίς κανένα αντίκρισμα τελικά) και με κάποια άλλα χαρτιά(μνημόνια)  παρά με την οποιαδήποτε στρατιωτική κατοχή.
Η χώρα μας ωστόσο,  έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες πτωχευμένες ή υπό πτώχευση χώρες.Τον ορυκτό της πλούτο. Την αξία του οποίου δεν αποτιμούμε "βαριά-βαριά"  εμείς (ανίκανοι ακόμα και σ΄αυτό) αλλά οι ξένοι ενδιαφερόμενοι για την εκμετάλλευσή του. 
Και για αυτό,  ενώ άλλες χώρες που χρεοκόπησαν,  έχουν παρατηθεί εντελώς στην τύχη τους, η Ελλάδα συμφέρει περισσότερο στους δανειστές της,  να βρίσκεται διασωληνωμένη στην εντατική 
και να ξεχρεώνει (τούς τόκους μόνο) με την εκποίηση από τους δανειστές της ετήσιας εξόρυξης. Με το κεφάλαιο -και τη διασωλήνωση- να παραμένουν εις το διηνεκές...
Το πρόβλημά μας ήταν και παραμένει άλλο και μην κοροϊδευόμαστε: Η νοοτροπία μας! Γιατί,  όσα λεφτά κι αν κρύβονται στο υπέδαφός μας, με την ετήσια  παραγωγή των ελλειμμάτων μας,  θα τα ξοδέψουμε σε μια δεκαετία κι αυτά! Και θα ξαναπετάξουμε για τους ψεύτικους παραδείσους μας.
Μπράβο στην.... ανικανότητά μας λοιπόν,  που αυτός ο πλούτος έμεινε βαθιά καταχωνιασμένος στα έγκατα!  Και δεν τον μετατρέψαμε σε προσλήψεις στο δημόσιο και ηγεμονικούς μισθούς,  στα ευνοημένα "σπλάχνα"  του πολιτικού οικοσυστήματος!
Και επί τη ευκαιρία: Ή έχουμε τα διεθνή δίκαια και τα δίκια της θάλασσας με το μέρος μας, οπότε  και ανακηρύσσουμε  ΑΟΖ (οικονομική ζώνη) και καλούμε τους δανειστές μας να προασπίσουν τα συμφέροντά μας (και συμφέροντά τους παρεμπιπτόντως)  ή δεν τα έχουμε τα δίκια  με το μέρος μας  και πάμε σε διεθνή δικαστήρια με τους Τούρκους. 
Είτε   και τα βρίσκουμε μεταξύ μας. Το τέλμα μέσα στο οποίο βολοδέρνουμε εδώ και χρόνια, θα υποθηκεύσει τα χερσαία κοιτάσματα ως... αγροτεμάχια και τα υποθαλάσσια ορυκτά και αέρια, ως αλατόνερα προς αφαλάτωση! Τελεία και παύλα! 

Στην πρόσφατη σύσκεψη στο προεδρικό μέγαρο, ο (οικονομολόγος)  Σαμαράς προέτρεψε τον (επικοινωνιολόγο) Παπανδρέου,  να μη θεωρεί στις επόμενες διαπραγματεύσεις του,  αμελητέα υπόθεση την διπλωματία των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου ελληνικού χρέους έναντι χρεοκοπίας). Ασφάλειες τις οποίες πουλάνε οι Αμερικανικές Τράπεζες... Έχει γούστο, να μη ξέρουν οι Αμερικάνοι τι κάνουν; 
Καμαρώστε πόνο ξαφνικά για μια χώρα πέραν του Ατλαντικού και για μια οικονομία που είναι (με το συμπάθιο) μια πορδή απέναντι στους μεγάλους της Ευρωζώνης!!!
Από το tromaktiko  της περασμένης Κυριακής, σταχυολογήσαμε μια συγκλονιστική καταγραφή,  ενός μέρους και μόνο του ορυκτού μας πλούτου.   Της Δρ. κ. Γκιόλια. Για δείτε την ολόκληρη. Αξίζει τον κόπο:

Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

Καθόμαστε πάνω σε βουνό χρυσό και πήγαμε στο ΔΝΤ;

Καθόμαστε πάνω σε βουνό χρυσό και πήγαμε στο ΔΝΤ; Διαβάστε που είναι το βουνό.
Η κυρία Γκόλια που υπογράφει το παρακάτω άρθρο είναι Δρ. Χημικός Γεωπόνος.
Το αναφέρουμε γιατί όσα υποστηρίζει στο άρθρο της είναι τόσο συγκλονιστικά όσο και απίστευτα. 

Επειδή κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τα όσα υποστηρίζει,πλην των συναδέλφων της επιστημόνων,διαβάστε μόνοι σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Γράφει η Δρ. Ευαγγελία Ε. Γκόλια*
Συνασπισμός επτά σκανδιναβικών χωρών πρότειναν στην ελληνική κυβέρνηση πριν υπογράψει το μνημόνιο με την Τρόικα, χρηματική ενίσχυση 250 δισ. ευρώ σε βάθος 5 ετών με δόσεις, με αντιπαροχή να τους δοθεί η έγκριση έρευνας και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στον ελληνικό χώρο.

Για το πλήρες άρθρο, πατήστε:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου