Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

 UF... πάει κι αυτό. Ένας ανασχηματισμός ήταν μωρέ!  Πάει, πέρασε! Τιμούμε τους εκ-πεσόντες και ευχόμαστε μακροημέρευση στους επόμενους!




Τιμή και δόξα και στον εκ-πεσόντα από την κυβερνητική Επιτροπή, αντιπρόεδρο.
Εντάξει Άννα; Ικανοποιημένη πλέον;
Εκεί που είσαι ήμουνα κι εκεί που πήγα θα 'ρθεις.

 Άμα έχεις κληρονομικό χάρισμα ρε παιδάκι μου, το έχεις πάει  και τελείωσε!



Μητροπολίτης Άνθιμος και ανασχηματισμός...




 

Δεήσεις Άνθιμου υπέρ εξόδου από την κρίση και... μακροημέρευσης Βενιζέλου

Δευτέρα, 20 Ιούνιος 2011 15:31:02   |   Εκτύπωση   |   E-mail







  0
Δεήσεις Άνθιμου υπέρ εξόδου από την κρίση και... μακροημέρευσης Βενιζέλου 
«Ένθερμος» υποστηρικτής της αναβάθμισης τουΕυάγγελου Βενιζέλου εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος μάλιστα, κατέφυγε στις δεήσεις για την έξοδο της χώρας από το τούνελ της οικονομικής κρίσης. 

«Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του κ. Βενιζέλου, αλλά και στην όλη του ιδεολογία και δομή για τα πράγματα της πατρίδας, ώστε νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε κάποιες καλύτερες ελπίδες για τα πράγματα από ότι πριν», απάντησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σε ερώτηση για το πώς είδε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως είπε ο κ. Άνθιμος, με δική του πρωτοβουλία, στη λειτουργία της Κυριακής διαβάστηκε δέηση στις 45 εκκλησίες της μητρόπολης Θεσσαλονίκης για να βγει η χώρα από την οικονομική κρίση.

Οι τεχνοκράτες τελικά αρνήθηκαν την υπουργοποίησή τους,  ή τους έκοψαν οι εταίροι στα...σήματα;



 Αχ ρε γιαγιά, αχ ρε γιαγιά μ΄αυτή την κουφαμάρα σου πια!

Βy the way, kalo kouragio vagelis στην πρεμιέρα σου στο  Eurogroup.

Τι ...ακριβώς  σκεφτόταν ο Βενιζέλος, παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Οικονομικών από τον Παπακωνσταντίνου...


Τι ...ακριβώς σκεφτόταν ο Παπακωνσταντίνου, παραδίδοντας το Υπουργείο Οικονομικών στον Βενιζέλο...





Η πιο ηρωική έξοδος από Υπουργείο και με διαφορά...Πως είδαν την έξοδο Παπακωνσταντίνου από το Οικονομικών,  τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2011

"Έλληνας υπουργός οικονομικών: η χειρότερη δουλειά του κόσμου",

γράφει Wall Street Journal!

Πολλές εξελίξεις στην Ευρωζώνη πρόκειται να εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και δη από την αντικατάσταση του τέως Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από του Ευάγγελο Βενιζέλο. 

Η Ευρωζώνη τον τελευταίο καιρό έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: το ένα εκφράζεται από τη θέση της Γερμανίας για μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ενώ «στοπ» στο συγκεκριμένο σχέδιο επιχειρεί να...
 θέσει η ΕΚΤ. Από την άλλη η ΕΕ επιμένει σε μία νέα σειρά σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που περιλαμβάνουν σκληρά μέτρα λιτότητας και ευρείας κλίμακας αποκρατικοποιήσεις. ‘Ολα αυτά ενώ οι αγορές προλειαίνουν το έδαφος ώστε να μπορέσουν να επιζήσουν την πιθανότητα ενός credit event σε μία σκληρή αναδιάρθρωση της τάξεως του 50 εως 70%.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ που χαρακτηρίζει τη θέση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ως «τη χειρότερη δουλειά του κόσμου» τρία είναι τα βασικά προβλήματα που θα προκύψουν από τον ανασχηματισμό και την αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών.


Το πρώτο είναι ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αναπτύξει μία στενή και μακρά συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ο νέος υπουργός Οικονομικών θα βουτήξει απευθείας στα βαθία, και πιο συγκεκριμένα στην εξασφάλιση της συνέχειας παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.


Το δεύτερο είναι να βρεθεί κάποιος ο οποίος θα αποδεχθεί να κάνει τη «χειρότερη δουλειά της Ευρώπης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Λίγοι άλλωστε θεωρείται ότι έχουν το απαραίτητο τρίπτυχο γνώσεις οικονομικών – διεθνή εμπειρία- άπταιστη γνώση αγγλικών.

Το τρίτο είναι ότι μία πιθανή παράταση της πολιτικής αβεβαιότητας θα κατέστρεφε οποιαδήποτε εμπιστοσύνη της ΕΕ και του ΔΝΤ, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία.

Το ερώτημα είναι λοιπόν πώς θα διαχειριστεί να χειριστεί την «καυτή πατάτα» του Υπουργείου Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Επειδή πιστεύει στην αντιστροφή της κατάστασης ή επειδή απλώς κάνει τη δουλειά του;



Πως είδαν την έξοδο Παπακωνσταντίνου   και τα... εντελώς αμερόληπτα Ελληνικά μέσα Ενημέρωσης. (και τεκμηρίωσης)




Γιώργο, δυστυχώς, Αποτύχαμε! Και τα κάναμε από...κούπες !


Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!


Γιώργο, καλύτερα σε γνωρίζουν οι ξένοι θαρρώ απ΄ότι εσύ τον εαυτό σου! Για ρίξε μια...ομφαλοσκόπηση εκεί κατά το Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου θα αγραναπαυθείς και μας ξανάρχεσαι!


Μα ο Γιώργος ποτέ δεν πεθαίνει, δεν το σκιάζει φοβέρα καμιά. Μόνο λόγο καιρό ξαποσταίνει.....
 ...και ξανά προς τη δόξα τραβά, ξανά τραβά και ξανά προς τη δόξα τραβά!!! 


 Ελπίζω και εύχομαι,  μη σας ξαναδώ οσονούπω και εξ αδιαιρέτου με τον ...προϊστάμενο  στο κουρμπέτι των....αγανακτισμένων  που ξέρετε καλά,  γιατί τις 16 επόμενες κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να τις δεσμεύουν οι υπογραφές σου...Ξηγηθήκαμε;


Πάντως,  οφείλω να σου το αναγνωρίσω πως επί 20 μήνες,  η υπογραφή σου ήταν η ισχυρότερη υπογραφή Υπουργού Υπανάπτυκτης χώρας ανά τους αιώνες!  Τελεία gr.

Ποιό είναι το τυπικότερο από τα... τυπικά προσόντα στα βιογραφικά σημειώματα των Υπουργών; Οέο; 


Η αγάπη άργησε μια μέρα!
Τι χτυπιέστε μωρέ αγανακτισμένοι; Ο πρωθυπουργός σας άκουσε κι έβαλε κι έναν εκπρόσωπό σας στην Κυβέρνηση. Και δεν θέλω προκαταβολικά Ουυυυυυ...Ας δώσει δείγματα γραφής ο άνθρωπος και τότε  θα κάνουμε όλοι μαζί, τα χέρια μας χωνί!



Άμα την έχεις ...μέσα σου τη δικαιοσύνη ρε παιδάκι μου, δε χάνεσαι με τίποτα.

Περί... κοινωνικής εργασίας αλήθεια ορέ  συντρόφια, έχετε κάτι ακουστά,  ή να σας ξαναδώσω αδαπάνως τα...φώτα μου και πάλι;


Καλά απόψε στη συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" του Λευκού Πύργου,  θα γίνει το έλα να δεις καρντάσια μου! Ακούς εκεί οι ξεφτιλισμένοι,  να μας καταργήσουν μαύρα μεσάνυχτα την αυτοκράτειρα τη  Θεοδώρα την Τζάκρη! Αιδώς Αχρείοι, αιδώς!
Άργησα μα το κατάλαβα θαρρώ  πλέον,  γιατί η Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία,  είναι η πρώτη στον κόσμο: Μα γιατί δεν έχει Προϊστάμενο Υπουργό που να...φροντίζει γι αυτήν  βεβαίως-βεβαίως!!!


Δεν ξέρω αν θυμάστε τι "στόλισμα" και τι...γλωσσοφαγιά έριξα- προ τριμήνου περίπου- στον καθ΄ύλην αρμόδιο  Υπουργό, του πολύπαθου υπουργείου τον  κ. Διαμαντίδη, μα σήμερα αισθάνομαι ειλικρινά την ανάγκη να απολογηθώ: Υπουργέ μου, χίλια συγνώμη. Για τον πρότερο...άτιμο μου βίο. Ως Κασσάνδρας εννοείται!

ΓΛΩΣΣΟΦΑΓΙΑ Νο 1

ΓΛΩΣΣΟΦΑΓΙΑ Νο 2

ΓΛΩΣΣΟΦΑΓΙΑ Νο 3
 
ΓΛΩΣΣΟΦΑΓΙΑ Νο 4
 
Υπομονή Υπουργέ μου, υπομονή. Στον επόμενο ανασχηματισμό-είμαι βέβαιος- ο πρωθυπουργός θα υποκύψει και σ΄αυτή την "πίεση" της τρόικας. Χαλώντας την ανταγωνιστικότητα του Ελληνικού δαιμόνιου, χάριν της ανταγωνιστικότητας των ναυτιλιών των δανειστών και  εταίρων.  Και  θα ξαναβάλει επικεφαλής της έναν Υπουργό, για να την....φρενάρει!  Οπότε; Πάλι με χρόνια με καιρούς που λέει και η λαϊκή μας μούσα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου