Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Φωτογραφικές Σημειολογίες ορκομωσίας πρώτης και τρίτης Κυβέρνησης Παπανδρέου:

Στην πρώτη ορκομωσία του ως Πρωθυπουργός,  ο Γιώργος Παπανδρεόυ ορκίστηκε ενώπιον Θεού και ανθρώπων, να υλοποιήσει: Δεξιά πρωθυπουργία (ορκίστηκε με το δεξί χέρι στο ευαγγέλιο) 


Υποσχόμενος ταυτόχρονα και μια αριστερή ...διακυβέρνηση!!! (ορκίζοντας αμέσως μετά την κυβέρνησή του με το αριστερό χέρι στο ευαγγέλιο ενώπιον θεού και ανθρώπων) 

Οψόμεθα στην σημερινή ορκομωσία τι ακριβώς πολιτική θα υποσχεθεί ενώπιον θεού και ανθρώπων ωσαύτως  η νέα μας κυβέρνηση...Τα μάτια μας στις σημειολογίες λοιπόν!

Καλώς τα δεχτήκαμε!!! Καλώς τα δεχτήκαμε!!! Ποιός αντικαθιστά τον παραιτηθέντα βουλευτή Λάρισας (λεβέντη καθ΄όλα)  Έκτορα Νασιώκα; Οέο;
 Αυτό το έργο, κάπου τό έχω ξαναδεί! 


Αυτό το προσέξατε; Την προηγούμενη Πέμπτη, πέθανε ο δικομματισμός! 




Χάσαμε τελείως τη μπάλα μα την Παναγία! Βάλαμε έναν συνταγματολόγο, να κονταροχτυπηθεί με τα Παγκόσμια οικονομικά  ...pacman και τα οικονομικά τους  μνημόνια . 


Pacman που αποφάσισαν να κουρέψουν με την ψιλή τους ανύποπτους. Τώρα να σε δω συνταγματολόγε,  πως θα ξεπεράσουμε το δίλλημα:  ή πτωχεύει η Ελλάδα, ή πτωχεύουν οι Έλληνες!


Εκτός κι αν...επίκειται καμμιά ενεργοποίηση των ρητρών του Μνημονίου...Και χρειάζονται και οι συνταγματολόγοι...
 Είχαν δεν είχαν οι υπόλοιποι δελφίνοι πάντως, χρέωσαν παρασκηνιακά την επαπειλούμενη αποστασία -δικην 1965- στον Ευάγγελο! Και εκών άκων, δέχτηκε τόσο την αντιπροεδρία, όσο  και την ...μνημοσυνιακή του τοποθέτηση στην ηλεκτρική καρέκλα του Οικονομικών.
Κι έτσι όλο το υπόλοιπο  δελφινάριο έμεινε ευχαριστημένο. Μηδέ του Γιώργου εξαιρουμένου. Που στην γιγαντιαία του κατάβαση, πήρε μαζί του και τους ...έμπιστους του!
Κι όσο για την ακολυθητέα οικονομική πολιτική; Μία απ΄τα ίδια. Δείτε τι δήλωνε ο νέος τσάρος της οικονομίας,  λίγους μόλις μήνες νωρίτερα σχετικά με το διαπραγματευτικό βεληνεκές της κυβέρνησης για το...Μνημόνιο:
Εμείς γι αλλού κινήσαμε γι αλλού κι αλλού η ζωή μας πάει....


Τι έγινε ρε παιδιά; Ακόμα δεν προλάβαλαμε να τα σπάσουμε μεταξύ μας  κι άρχισαν οι...κατασχέσεις των γλυπτών του Παρθενώνα από τους δανειστές;



Μωρέ αυτό θέλουν να δούνε οι δανειστές, όσο τίποτα στον κόσμο:  


Βρε πως αλλάζει η ζωή μας από το σήμερα στο αύριο, με μια σκατο-σύμβαση!



Κι ύστερα μου λέτε πως μερικά πράγματα είναι τυχαία....Αμ δέ!
ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΗ....ΧΩΡΑ!


Για περισσότερες αναρτήσεις   στην ίδια κατηγορία,  κλίκ στις  "ΕΤΙΚΕΤΕΣ" πιο κάτω:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου